Del : SMS

Aldo Petersen mest kendt som ny Brøndby-formand

Aldo og Håkonsen
Tommy Håkansson og Aldo Petersen optræder sammen ved Brøndby-arrangement. Foto:

Men hans netværk i USA er ældre og mere velvoksent end de fleste danskeres.

Artiklen fortsætter under annoncen

Store Bededag i slutningen af april 2013 blev Aldo Petersen ringet op af Brøndbys ledelse. Fodboldklubben var i dyb krise, og besøget hos finansmanden var et måske sidste forsøg fra Brøndbys ledelse på at redde stumperne. Brøndbys mangeårige advokat LETT havde sendt sin mest erfarne mand på området, N. E. Nielsen, for at lede forsøget på at rekonstruere det kriseramte, børsnoterede selskab.

N. E. Nielsen og Brøndbys adm. direktør Tommy Håkansson var kommet til den rette, for den fodboldtossede Aldo Petersen var ganske vist indædt FCK-fan, men få år forinden havde han gjort et forsøg på overtage kontrollen med Brøndby.

Aldo Liqtech

Aldo Petersen syntes da også hurtigt om business-casen og kontaktede sit og sin mangeårige ven og forretningspartner Ole Abildgaards netværk. En 30-40 stykker blev bedt om at stille med en eller to mio. kr. hver, og 15 af dem gjorde det. Grundlaget for redningen af Brøndby var etableret.

I juni tiltrådte Aldo Petersen som bestyrelsesformand i Brøndby, og N. E. Nielsen overtog posten som næstformand. Hos Brøndby har det nye formandskab hidtil været en succes. Det er lykkedes at få rigmanden Jan Bech Andersen til at skyde 65 mio. kr. ind, og en ekstraordinær generalforsamling vedtog for nylig en ny aktieemission for at rejse i alt 120 mio. kr. samt et nyt warrants-program.

Knap så meget fokus har der været på Aldo Petersens aktiviteter i USA, hvor han har været aktiv i mange år, og hvor han føler sig bedre tilpas med forretningskulturen.

»I USA er man først en rigtig mand, når man har været konkurs,« har han sagt. Underforstået at herhjemme sender en konkurs forretningsmanden uretfærdigt uden for det gode selskab.

Finn Helmer

En nøglekontakt i USA er Aldo Petersens mangeårige forretningspartner Neil Persh. Han var manden, der hjalp Aldo Petersen med at finde den første håndfuld mormonske investorer og den tomme børsskal, som sikrede Liqtech et indtog på OTC-markedspladsen i 2011.

De to arbejdede også sammen i 1990erne med børsnoteringen af Aldo Petersens og multiiværksætteren Peter Forchhammers tidligere teleselskab Eurotrust på Nasdaq. En kort periode frem til IT-boblens brist var Eurotrust svimlende tre milliarder kr. værd.

Neil Persh var også involveret i Aldo Petersens forsøg for et par år siden på at få den russiske milliardærsøn Arkady Abramovich til at investere i FCK-ejeren Parken Sport & Entertainment. Et forsøg, der som bekendt ikke lykkedes.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere