Del : SMS

Novo tager første spadestik til fabrik i Clayton

Diabetesmiddel mindsker hjerterisiko: Novo-kurs i vejret Medicin
Novo Nordisk har mandag taget første spadestik til selskabets nye fabrik i Clayton i den amerikanske delstat North Carolina. Når fabrikken er i drift i 2020, vil den sikre produktionskapaciteten til diabetesprodukter i USA i det næste årti, oplyser Novo. Arkivfoto. Foto:

Novo Nordisk har mandag taget første spadestik til selskabets nye fabrik i Clayton i den amerikanske delstat North Carolina.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er tale om en investering til 2 mia. dollar, eller over 13 mia. kr., i fabrikken, der skal fremstille de aktive stoffer til Novos nye tabletprodukt Semaglutid samt til fremtidige GLP-1 og insulinprodukter.

Det fremgår af en pressemeddelelse.

BM

Novo annoncerede første gang investeringen i august sidste år og oplyste ved den lejlighed, at placeringen i USA skete ud af strategiske hensyn. Således er det amerikanske marked Novos største og en fabrik i USA giver både logistiske og økonomiske fordele.

Når fabrikken er i drift i 2020, vil den sikre produktionskapaciteten til diabetesprodukter i USA i det næste årti, oplyser Novo.

- Efterspørgslen efter god diabetesbehandling stiger i takt med den stigende udbredelse af diabetes i USA, siger Lars Rebien Sørensen, administrerende direktør for Novo Nordisk, ifølge pressemeddelelsen.

vv

- Dette anlæg vil komme til at spille en afgørende rolle i forhold til at imødekomme behovene hos mennesker med diabetes i USA i de næste mange år, siger direktøren.

Det nye anlæg er placeret i umiddelbar nærhed af Novo Nordisks eksisterende 42.000 kvadratmeter store fabrik, som monterer og pakker de præfyldte insulinpenne Flexpen og Flextouch til det amerikanske marked.

Udvidelsen ventes at skabe op mod 700 nye ingeniør- og produktionsjob.

Novo

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere