Del : SMS

Novo kender nu spørgsmål om ny insulin

NovoNordiskFDA_Business fortsat fremgang
Der er ikke mange overraskelser i de spørgsmål, som eksperter bliver stillet ved Novos store "eksamen" på torsdag - alligevel reagerer aktien i første omgang positivt. Foto:

Torsdag skal Novo Nordisks nye insulin Tresiba til eksamen foran de amerikanske myndigheder, og der ser ikke ud til at gemme sig ubehagelige overraskelser.

Artiklen fortsætter under annoncen
Markedet først tog godt imod de spørgsmål, som Novo Nordisks nye, langtidsvirkende insulinprodukt Tresiba bliver stillet over ved den afgørende "eksamen" i USA torsdag 8. november. Umiddelbart efter offentliggørelsen af spørgsmålene steg aktien omkring to procent - efter godt en time er kursen dog faldet til et niveau omkring tre procent under dagens startkurs.

Det er den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA, som i dag har gjort dagsorden og dokumenter til brug for mødet på torsdag tilgængelige. På mødet skal uafhængige eksperter komme med anbefalinger om, hvorvidt Novos nye insulin bør godkendes på det amerikanske marked.

Mødet kommer ifølge Ritzau Finans til at handle om eventuelle hjerte-karmæssige risici ved Novos insulin. Ekspertpanelet skal også tage stilling til de kliniske studieresultater, der viser, at Tresiba giver patienterne større fleksibilitet og færre tilfælde af hypoglykæmi, hvor blodsukkeret falder kraftigt, hvilket kan give hjertebanken og svimmelhed og i særligt alvorlige tilfælde kræve hospitalsindlæggelse eller medføre død.

Dermed ser der ikke ud til at være nogle store overraskelser på dagsordenen. Det var i forvejen ventet, at der ville blive stillet spørgsmål om risikoen for hjerteproblemer - vejet op imod fordelene ved at holde blodsukkeret stabilt.

Novo Nordisk håber naturligvis, at mødet med eksperterne fører til en positiv anbefaling, så FDA bagefter godkender Tresiba, der af eksperter og analytikere anses for at være Novos næste store pengemaskine. Modsat kan et negativt resultat eller en alvorlig udsættelse føre til en korrektion nedad for aktiekursen.

Novo-aktien lå knap en halv time efter meddelelsen omtrent tre procent højere end før beskeden og cirka halvanden procent højere end ved åbningstid, men begejstringen gik relativt hurtigt ud af børshandlen. Efter halvanden time er aktien faldet tilbage i et minus på omkring tre procent i forhold til dagens startkurs. Ifølge Ritzau Finans er omsætningen strøget i vejret - fra 214 millioner kroner hele dagen inden beskeden til 356 millioner kroner alene i den første halve time efter meddelelsen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere