Berlingske Business
LIVE
16:06 Tysk nationalbankdirektør vil stoppe seddelpressen hurtigt

Salget af ovne falder

Da forbruget var på sit højeste og alle havde travlt med at bygge køkkener, badeværelser og husudvidelser i 2007, blev der solgt over 400.000 ovne om året i Danmark, og salget nærmede sig 1,7 milliard kroner i 2007. Men finanskrisen satte en brat stopper for den positive udvikling, og salget af ovne er faldet kontinuerligt lige siden. I 2011 blev der solgt blot 310.000 ovne og salget var omkring 1,3 milliard kroner. Prognosen viser, at salget næppe komme op og ramme niveauet fra 2007 foreløbigt, men at salget vil stige i årene frem til 2016.

Electrolux er den klart største aktør med en markedsandel på næsten en tredjedel, efterfulgt af BSH Hvidevarer. Gorenje Skandinavien, Thermex, Miele, IKEA og Whirlpool er alle mindre aktører med en markedsandel på mellem 5-10 procent. Bosch, som bliver produceret af BSH Hvidevarer er det hurtigst voksende brand, mens Electrolux er det største.

Se Euromonitors analyse af store køkkenapparater i Danmark de seneste fem år. Se forventningerne til markedet de kommende fire år.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere

Kære læser. Velkommen til business.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer. Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

Vi håber derfor, at du i din adblocker vil tillade visning af annoncer fra business.dk Det er nemt og tager kun et øjeblik: Se hvordan du gør her.

Med venlig hilsen
Berlingske Business

Tilbage til artiklen