Del : SMS SMS SMS
Business
Mr. Lego vogter kerneværdierne

Mr. Lego vogter kerneværdierne

Da Lego var i krise, var han manden, der ledte virksomheden tilbage på rette spor. Nu er han primus motor bag blandt andet den nye animationsfilm »Lego-filmen – et klodset eventyr«.

Se præsentation af det nye Lego House


Kilde: Lego

Lego-chef jubler over Lego-film

Lego-chef jubler over Lego-film

Lego har indtaget Hollywood. "Legofilmen - Et Klodset Eventyr" havde verdenspremiere i weekenden, og Legos marketingdirektør Mads Nipper er begejstret, hvis man skal tro det amerikanske filmmagasin Variety.

Lego-film har milliardpotentiale

Lego-film har milliardpotentiale

Om få uger tager Lego det helt store skridt ind i biograffilmens verden, når The Lego Movie har premiere i flere end 60 lande verden over. Legos formål med at tage til Hollywood er først og fremmest at løfte selskabets globale brand til nye højder.

Spillefilm eller reklamefremstød
Nyhedsanalyse

Spillefilm eller reklamefremstød

"Med lanceringen af en biograffilm med et trecifret millionbudget går Lego og Warner et stort skridt videre, og Lego satser en stor del af sit gode ry og rygte."

En klodset succeshistorie

For ti år siden var LEGO truet på livet. I dag er selskabet den mest succesfulde og beundrede legetøjsproducent i verden. Hvordan er det gået til? Og hvad bringer fremtiden for verdens legetøjsikon nr. 1? Berlingske sætter i de kommende uger fokus på LEGO både i avisen og på nettet.

Journalisterne bag serien

Vibeke L. Svansø og Ole Hall


Kom tæt på en passioneret Lego-samler

Kom tæt på en passioneret Lego-samler

Lego har formået at skabe sig en stor flok af voksne fans, der passioneret samler på Lego. Besøg amerikaneren Richard Schamus' kælder, der er hjem for over en million legoklodser.

Her er LEGOs hellige haller

Her er LEGOs hellige haller

LEGOs hovedsæde ligger stadig i Billund, og det bliver det ved med, hvis det står til Kjeld Kirk Kristiansen. Imellem parcelhuse og legepladser ligger der en blanding af kontorer, et LEGO museum og produktion. Få et unik indblik i LEGOs hovedsæde.

Lasse har et værelse kun til LEGO

Lasse har et værelse kun til LEGO

18-årige Lasse Vestergård har to værelser: et til ham selv og et til LEGO. Hans imponerende samling tæller sjældne samlerobjekter, som LEGO-modellen af grundlægger Ole Kirks hus, LEGO's tidlige trælegetøj, et utal af minifigurer og LEGO-klassikere, som »den gule borg« fra 1978. Her kan du komme med på rundtur i en LEGO-samling ud over det sædvanlige.

Da lego blev et narkolaboratorium

Da lego blev et narkolaboratorium

Lego er ikke længere klassiske klodser og figurer. Flere firmaer producerer universer med narkolaboratorium og krigsudstyr uden om Lego. Koncernen har ikke tænkt sig at sætte ind over for bølgen af anderledes Legosæt.

Lego har forladt legetøjsbranchen

Lego har forladt legetøjsbranchen

Lego ser ikke længere sig selv som en del af legetøjsbranchen, men af branchen »leg«, som fusionerer medier, spil, leg og fysisk legetøj. Legebranchen konkurrerer om øjeblikke i børnenes hjerner, ikke om pladsen på børnenes legetøjshylder, siger amerikansk ekspert.

Konkurrenter går efter Lego

Konkurrenter går efter Lego

Legos traditionelle konkurrenter i legetøjsbranchen, Mattel og Hasbro, indgår alliancer i forsøget på at gøre selskabet kunsten efter. Men i virkeligheden hedder Legos fremtidige konkurrenter måske Activision og Monjang.

Legos næste mål i Kina ligger i provinsen

Legos næste mål i Kina ligger i provinsen

Med tårnhøj vækst og en fabrik på vej står Lego i Kina stærkere end nogensinde. Næste udfordring bliver at nå ind i børneværelserne hos det hurtigt voksende antal af mere velhavende familier i provinsen.

Lego-chef: Lego er en universel idé, ikke kun dansk

Lego-chef: Lego er en universel idé, ikke kun dansk

Et Dannebrogsflag eller en kongekrone på Legos æsker har ikke særlig stor værdi for Lego Koncernen. Vi er stolte af at være danske, men vi kommer aldrig til at markedsføre os som et dansk selskab, siger selskabets marketingdirektør og medlem af koncernledelsen, Mads Nipper.

Lego hører hjemme i fantasiland

Lego hører hjemme i fantasiland

Lego-ledelsen nedtoner, at virksomheden er fra Danmark. Danske flag gavner ikke salgstallene i udlandet, og det er bedre at lade børn og forældre gætte sig til, hvor Lego kommer fra, lyder det fra legetøjskoncernen.

Sådan arbejder designerne bag LEGO City

Sådan arbejder designerne bag LEGO City

Et par små, gule brandmænd er i gang med at slukke en brand i en forladt bygning. Et andet sted i byen jagter en politibetjent i en lille bil to røvere på motorcykler med taskerne fulde af småbitte pengesedler. Og så er der lastbiler, skraldebiler, flittige vejarbejdere, en lille familie på vej på kanotur og rumskibe på vej ud i det uendelig univers. Der er gang i LEGO City, som er et af LEGO's mest populære produkter. Men hvordan arbejder designerne egentlig med at holde liv i konceptet inden for bymiljøets faste ramme? Det fortæller chefdesigner Ricco Rejnholdt Krogh om her.

Legos enstrengede pigestrategi

Legos enstrengede pigestrategi

Lego forpasser en stor kommerciel mulighed ved at være for ensidig i sin markedsføring over for piger, mener den amerikanske legetøjsekspert Richard Gottlieb. Pigeserien Lego Friends er en succes, men Lego kunne markedsføre sig bedre over for de piger, der ikke elsker lyserødt, og få dem tilbage på byggesporet.

Her er tre vigtige vendepunkter i LEGO'€™s historie

Her er tre vigtige vendepunkter i LEGO'€™s historie

Siden LEGO blev født i starten af trediverne har virksomheden leget med mange forskellige designs og idéer til bedre legetøj. Alt fra ænder af træ til computerspil har med varierende held været på produktlisten hos den danske legetøjskoncern, der i dag har rettet fokus tilbage mod kerneproduktet, LEGO-klodsen. Christian Hauge er historiker og kulturformidler hos LEGO, og her er hans bud på tre vendepunkter i LEGO'€™s designhistorie.

Her kommer LEGO-klodserne til verden

Her kommer LEGO-klodserne til verden

På LEGO's to fabrikker i Billund bliver der produceret plasticklodser, malet figurer og pakket i kasser hele dagen. Og hver eneste time ligger mere end 1400 færdige LEGO-æsker klar til at blive sendt ud til store og små byggeklodsentusiaster over hele verden. Her kan du komme med på besøg.

Vælter klodserne, vælter Billund

Vælter klodserne, vælter Billund

Billund kommune ville aldrig have samme succes som område, hvis ikke det var for Lego. Men går det galt, kan kommunen stå tilbage med store økonomiske problemer.

Den sidste Lego-kritiker er overbevist

Den sidste Lego-kritiker er overbevist

Milliongaver fra Lego og et væld af møder med Lego-toppen skabte engang bekymring for demokratisk underskud i Billund Kommune. Men i dag er kritikken forstummet fra selv den skarpeste Lego-kritiker i kommunen. »For Lego kræver ikke noget til gengæld,« siger den omvendte kritiker.

Lego City - tidligere kendt som Billund

Lego City - tidligere kendt som Billund

Skoler, lufthavn, kirke og meget andet er over årene sponsoreret af Lego, og det har gjort båndene mellem kommunen og legetøjskæmpen stærkere end nogensinde. Nu er parløbet på vej ind i en ny fase. Selv om det helst ikke må se sådan ud, ligner Billund mere og mere »Lego City«.

Billund-borgmester: LEGO betyder rigtig meget for os

Billund-borgmester: LEGO betyder rigtig meget for os

Når man har sagt Billund, må man også sige LEGO - sådan er det, og sådan har det været siden legetøjskoncernens første leveår. Virksomheden skaber arbejdspladser og samarbejder med kommunen om forskellige projekter, og det sætter Billund pris på, lyder det fra borgmester Ib Kristensen.