Del : SMS
Berlingske Business

Fem tegn på at din chef er fremragende

tyuyu

Det handler om at have en helt grundlæggende fingerspids-gefühl med forretningen, de ansatte og arbejdsopgaverne, hvis man vil gå fra at være en gennemsnitlig chef til en fremragende chef.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er forskel på chefer. Geoffrey James er rejsende i ledelse, og han har interviewet en lang række af de allerbedste ledere, der findes på de amerikanske arbejdspladser. De samme styrker, der adskiller de gennemsnitlige ledere fra de fantastiske, blev ved med at dukke op, og på den baggrund har han for inc.com sammenstykket en række punkter, der viser, om du har en god chef.

Når du har en Romeo og Julie i afdelingen

1) Forretningen er et økosystem - ikke en slagmark.

Almindelige ledere ser kunder som et territorium, konkurrenter som fjender og ansatte som tropper i en konflikt mellem selskaber.

Den gode leder ser hele markedet som en symbiose, hvor selskabet hurtigt kan indgå i et samarbejde med kunderne, andre selskaber og endda konkurrenter.

2) Ledelse er at servicere - ikke at kontrollere.

Gennemsnitlige chefer vil have de ansatte til at gøre nøjagtigt, som de får besked på, hvilket medfører en "Vent på chefens besked"-mentalitet.

Gode chefer udstikker en overordnet strategi og giver så de ansatte de ressourcer, de behøver for at gennemføre opgaverne.

3) Motivation kommer fra vision - ikke fra frygt.

Den almindelige chef ser frygten for at blive fyret eller for at blive latterliggjort som en motivationsfaktor, hvilket gør medarbejderne bange for at tage selvstændige beslutninger.

De gode chefer inspirerer medarbejderne til at se en god og fælles fremtid, og derfor arbejder de ansatte hårdt, fordi de ved, at de får del i den fremtid.

Michael Pram Rasmussen kåret som bedste bestyrelsesformand

4) Medarbejdere ikke ligestillede - ikke små børn

Den gennemsnitlige chef ser sine medarbejdere som nogle, der dårligt selv kan tænke sig til at bruge kontorets klipsmaskine, og at man desuden ikke kan stole på dem. Det gør, at medarbejderne bruger deres energi på at virke beskæftigede i stedet for faktisk at være det.

De ekstraordinære chefer behandler medarbejderne, som var de alle den vigtigste ansatte i hele foretagendet, derfor tager medarbejderne selv ansvar for deres arbejde.

5) Arbejdet skal være sjovt - ikke en pinebænk

Almindelige chefer har den opfattelse, at arbejde er et nødvendigt onde. De forventer, at deres medarbejdere hader at møde på arbejde, og derfor gør de det også.

De gode chefer ser det som deres fremmeste opgave at besætte firmaets stillinger med ansatte, der virkelig elsker at arbejde der.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.
Dette kan gøres på print i Berlingske og Berlingske Business, eller online på b.dk og business.dk.

Ønsker du at vide mere om BrandView, bedes du kontakte content marketing afdelingen Public Impact via e-mail: info@publicimpact.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

Hør investeringsdirektør Henrik Olejasz fortælle hvor galt det i virkeligheden står til med Italien, og om vi er på vej mod en ny EU-krise efter nej'et ved folkeafstemningen søndag:

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere