Del : SMS

Danskere tager ikke til udlandet

Verdenskort
Foto:

Danskerne drømmer om at arbejde i udlandet. Men de tror ikke, det vil forbedre deres liv og derfor gør de det ikke.

Artiklen fortsætter under annoncen
Egentlig vil danskerne gerne arbejde i udlandet. Så gerne, at en undersøgelse fra Eurobarometer fra EU-Kommissionen viser, at de er det folkefærd i unionen, der er mest interesseret i at tage et udenlandsk job. De gør det bare ikke. Det skriver Magasinet Arbejdsmiljø.

Mens over halvdelen af danskerne svarer, at de er interesseret i et udenlandsk job, er det kun syv procent, der tror, at udenlandske arbejdsgivere vil give dem bedre arbejdsforhold. Og otte procent som mener, at det vil give højere livskvalitet at søge ud af Danmark.

– Selvfølgelig er der gode vilkår i Danmark. Men det er jo forkert, hvis man forestiller sig, at man ikke kan få bedre forhold andre steder, siger professor Tor Eriksson fra Handelshøjskolen i Århus til Magasinet Arbejdsmiljø.

Læs også på evb.dk:


Danskerne vil ikke være chefer

Danskerne har 60 mia ekstra til forbrug

Hvert fjerde danske job kan flyttes til udlandet

Andre vil heller ikke til Danmark

Danskerne har en opfattelse af sig selv som kosmopolitter, forklarer han. Men samtidig er vi ikke særligt mobile, påpeger han over for magasinet. Danskerne flytter ikke meget rundt i deres eget land, og Danmark har kun få internationale organisationer og multinationale selskaber. Derfor er der også færre muligheder for at blive sendt ud i verden som ansat.

– Det kan godt være, de svarer, at de gerne vil. Men de gør det ikke, siger Tor Eriksson.

Omvendt er det nok godt, hvis vi holder på den arbejdskraft, der nu er. Kun tre procent af de øvrige EU-borgere ser Danmark som et land, de er interesseret i at bo og arbejde i.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere