Del : SMS

Kendt kursusvirksomhed dømt for falske løfter på nettet

pbs

Probana Business School har brudt markedsføringsloven og fået en bøde. Det er dommen fra Københavns Byret.

Artiklen fortsætter under annoncen

København: Kursusvirksomheden Probana, der i efteråret løb ind i en mediestorm, har brudt markedsføringsloven. Administrerende direktør Peter Sonne Joensen, der tegner selskabet juridisk, har fået en bøde på 20.000 kroner.

Det er resultatet af en netop afsagt dom fra Københavns Byret.

aaa

Her var Probana og Peter Sonne Joensen anklaget for at have brudt to centrale paragraffer i markedsføringsloven.

Den første var paragraf 3, der beskriver, at selskaber ikke må anvende "vildledende eller urigtige angivelser eller udelade væsentlige informationer, såfremt dette er egnet til at mærkbart at forvride forbrugernes eller andre erhvervsdrivendes økonomiske adfærd på markedet".

Det var Probana anklaget for at gøre, da selskabet fra slutningen af 2012 til midten af 2013 på sin hjemmeside skrev, at kunder kunne spare 10.000 kroner på et kursus i en bestemt periode. Den periode sluttede altid en dag efter.

pix-Telenor

I dette anklagepunkt blev Probana og Peter Sonne Joensen dømt skyldig.

Tirsdag er det "midlertidige" tilbud fortsat at finde på selskabets hjemmeside og har altså været midlertidigt i tre et halvt år.

Derudover var Probana og Peter Sonne Joensen anklaget for at bryde markedsføringslovens paragraf 6, der handler om, at man ikke må:

- Rette henvendelse til nogen ved brug af elektronisk post, et automatisk opkaldssystem eller telefax med henblik på afsætning af varer, fast ejendom og andre formuegoder samt arbejds- og tjenesteydelser, medmindre den pågældende forudgående har anmodet om det.

Her blev Probana frifundet af Københavns Byret.

aaa

I efteråret kom Probana ud i en større mediestorm, da store selskaber som Novo Nordisk, Novozymes og Siemens kritiserede selskabets markedsføringsmetoder.

Specielt Novozymes gik hårdt til Probana og lukkede ned for alle mails fra kursusudbyderen til sine ansatte.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere