Del : SMS

Højtuddannede bliver mobbet på jobbet

Voksenmobning_Business
Næsten hver femte i Dansk Magisterforening er blevet mobbet det seneste år, og det vidner ifølge fagforeningen om, at der er rigtigt mange arbejdspladser med et dårligt arbejdsmiljø. Foto:

Mobning er udbredt på arbejdspladser med højtuddannede ansatte, viser en ny undersøgelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En lang uddannelse er ingen garanti for at undgå mobning på arbejdspladsen. Det viser en spørgeskemaundersøgelse, som Dansk Magisterforening (DM) ifølge Politiken har lavet blandt foreningens erhvervsaktive medlemmer.

17 procent af de 885 adspurgte svarer, at de er blevet mobbet i løbet af de seneste 12 måneder. Derudover har 36 procent været vidne til, at andre er blevet mobbet.

DM er bekendt med den triste tendens.

- Vi oplever et stigende antal medlemmer, der kontakter os, fordi de har det dårligt. Vi er chokerede over, at der er så mange, der bliver mobbet. Det vidner om, at der er rigtige mange arbejdspladser med et dårligt arbejdsmiljø, siger Gitte Grønne mose Butler, der er leder af DMs afdeling for politik og presse, til Politiken.

- Desværre er der rigtig mange, der først ringer, når de er så langt ude, at de har brug for psykologhjælp og står over for en længere sygemelding, fortsætter hun.

Hun begrunder udviklingen med, at flere føler sig presset på grund af den økonomiske situation og den svære situation på jobmarkedet.

- Så er der nogle, der ikke siger op trods et dårligt arbejdsmiljø, hvor de i bedre tider måske ville have skiftet arbejde, siger Gitte Grønnemose Butler.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere