Del : SMS

Flere kvinder i finanstoppen

Lise Kingo
koncerndirektør med ansvar for CSR hos Novo Nordisk Lise Kingo Foto:

Laila Mortensen har mange kvindelige kolleger i finans-, pensions- og forsikringsbranchen.

Artiklen fortsætter under annoncen
Ligesom medicinal- og mediebranchen er finanssektoren et område, der tiltrækker kvinder til topledelsen. Mens medicinalsektoren har folk som Coloplasts Lene Skole og Novo Nordisks Lise Kingo, og medierne har topkvinder som TV 2s Merete Eldrup, DRs Maria Rørbye Rønn og Berlingskes Lisbeth Knudsen, så har Industriens Pensions Laila Mortensen også en stribe kvindelige kolleger, som sidder i toppen af banker, forsikringsselskaber og pensionskasser. Kvinder til tops Stine Bosse var den første kvinde, som kom helt til tops i finanssektoren som koncernchef i C20-selskabet Tryg – et job, hun i dag har forladt til fordel for en tilværelse som professionelt bestyrelsesmedlem. Det største bankjob i Danmark har Sydbanks Karen Frøsig, som i 2010 overtog ledelsen efter Carsten Andersen. Bente Overgaard er direktør for finanskoncernen Nykredit Holding. Af forsikringsdirektører kan nævnes Anne Mette Toftegaard, som er adm. direktør for Lærerstandens Brandforsikring, og Vibeke Krag, som er øverste leder i Codan Forsikring. Blandt pensionskassedirektører er den skandaleramte PenSam, som for nylig blev meldt til politiet af Finanstilsynet for manglende udsendelse af årsopgørelser, hvor Helen Kobæk er direktør, mens Anne Broeng er finansdirektør i PFA. Endnu to pensionskolleger er Christina Lage fra MP Pension og Nina Reedtz Fink fra Pædagogernes Pensionskasse, mens Anette Lonsdale er adm. direktør i DNB Invest Denmark.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere