Del : SMS

Vestas-spekulanter har mistet et stærkt argument

Vestas_Short_Business
20 procent af Vestas-aktierne indgår i short-handel, hvor investorer spiller på, at Ditlev Engel i hvert fald på den korte bane ikke magter at bringe kursen op. Foto:

Hver femte aktie i Vestas er lånt ud til investorer, der gambler på, at kursen skal falde - men den stiger kraftigt på nyheden om en ny låneaftale med bankerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vestas stiger markant mandag efter offentliggørelsen af en ny aftale med sine banker. Det er i sig selv en positiv nyhed, men kursreaktionen er styrket af, at over en femtedel af Vestas' aktier er placeret i spil på, at aktien skal falde - det såkaldte shorting. Det vurderer chefhandler i Danske Bank, Mads Zink, over for Ritzau Finans.

Aktien i Vestas ligger en lille time før lukketid i en stigning på hele 21,5 pct. til 31,65 kr. Det efter nyheden om, at Vestas har tegnet en ny kreditaftale med sine ni banker, der giver selskabet en revolverende kreditfacilitet på 650 mio. euro og et lån på 250 mio. euro og yderligere lån på 255 mio. euro.

- Det er en rigtig god nyhed af flere forskellige grunde. Der har været tvivl om, om kunderne med de helt store ordrer stolede på Vestas' finansielle fremtid, og så bliver det lettere for Vestas at lave en aftale med Mitsubishi, når de har deres gæld for dem, siger Mads Zink og fortsætter:

- Og så skal man altså lige huske på, at 21 pct. af alle aktierne i Vestas er udlånt til shorting.

Shorting er et spil på, at en aktie falder. Når man går short, låner man en aktie, sælger den, for så at erhverve aktien tilbage til den billigere pris, før den skal afleveres tilbage.

- Mange af dem, der har shortet i Vestas har spillet på, at der ville komme en kapitaludvidelse. Nu er Vestas så ude at sige, at den ikke kommer. I hvert fald ikke i den nærmeste fremtid. Så argumentet er taget lidt ud af munden på dem, der har shortet i aktien. Hvis de skal fastholde det spil, så skal de vente i lang tid, og det er ikke sikkert, at en hedge fond gider vente så længe, siger Mads Zink.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere