Del : SMS

Udsigt til rentefald på trist aktiedag

Efter en pæn rentestigning mandag - trukket af nye tiltag i kampen for at reducere Grækenlands massive statsgæld - er der udsigt til en åbning med mindre rentefald på det danske obligationsmarked tirsdag morgen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er udsigt til en trist åbning på de europæiske aktiemarkeder, og det kan få investorerne til at flytte pengene over i obligationer, hvor særligt de nordeuropæiske af slagsen ofte anvendes som parkeringsplads for mere sikre investeringer.

Selv med rentestigningen på 4 basispoint til 1,10 pct. mandag er den toneangivende, danske rente fortsat 97 basispoint under det højeste niveau i år - 2,07 pct. den 19. marts - og renten kan sagtens stå over for endnu flere fald fremover i den nuværende, usikre situation i Europa.

- Den tiårige, danske rente er faldet meget gennem de seneste mange måneder. Dette skyldes, at økonomien i eurozonen nu kører i bakgear, og at inflationen i eurozonen er begyndt at falde. Vi forventer, at den tiårige, danske rente i den kommende tid igen kan kommer under 1 pct., skriver Sydbank i sin morgenrapport tirsdag.

Den tiårige, danske rente ramte senest 1 pct. den 2. august, og renten havde sit foreløbige lavpunkt i 2012 i 0,94 pct. den 20. juli.

De europæiske finansministre holder endnu engang møde i EU tirsdag, hvilket potentielt kan afstedkomme nogle udmeldinger, der kan påvirke finansmarkederne. Der kommer endvidere spanske arbejdsløshedstal tirsdag, som ventes at vise en stigning i ledigheden i november på 90.000 ifølge en prognose fra Bloomberg News.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere