Del : SMS

Optmistiske tyskere hev renten op

Den 10-årige danske rente steg fredag solidt efter to nyheder, der øgede tilliden til en bedring af Europas økonomi og dermed gav mod på mere risiko hos investorerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fredag steg renten på det toneangivende statspapir med 6 basispoint til 1,70 pct. Samlet for ugen, der torsdag bød på en rentestigning fra Nationalbanken, blev det til en stigning i renten på 9 basispoint.

Det første hop i renten kom omkring kl. 10, da tal for den tyske erhvervstillid, Ifo-indekset, i januar udviklede sig bedre end ventet. Ifo-tallene dækker over den tyske erhvervstillid og er udarbejdet af Ifo-instituttet i München. Indekset udviklede sig positivt i januar og også bedre, end analytikerne havde forventet ifølge estimater indsamlet af Bloomberg.

Indekset steg til 104,2 mod ventet 103,0. Både synet på den nuværende situation og forventningerne til fremtiden var bedre end ventede.

- Krisen er ovre. I det mindst i Tyskland. Tilbageslaget i fjerde kvartal sidste år synes at have været meget kort, sagde Carsten Brzeski, økonom i ING i Bruxelles, til nyhedsbureauet Reuters.

Cheføkonom Helge Pedersen fra Nordea vurderede også i en kommentar, at Tyskland er på vej ud af krisen.

- Ifo-indekset er blot det seneste skud på stammen af økonomiske nøgletal, som giver håb om, at Tyskland igen er på vej mod bedre økonomiske tider. På grund af Tysklands historiske rolle som Europas vækstlokomotiv kan det være med til at trække resten af Europa og i særdeleshed dansk økonomi ud af det aktuelle dødvande, skrev Helge Pedersen.

Fredag middag kom der så mere brænde til det positive bål. Tal fra ECB viste, at de europæiske banker vil tilbagebetale 137,2 mia. euro til centralbanken af de nødlån, der igennem LTRO-programmerne blev givet, da krisen rasede på sit højeste. Det var mere end ventet ifølge Bloomberg News, hvilket blev taget som et positivt tegn i forhold til den europæiske finanssektors sundhed.

Med den slags positive nyheder i ryggen kunne et sæt skuffende tal for salget af nye boliger i USA for december ikke rykke på stemningen.

I Tyskland steg renten på landets 10-årige statsobligations med 7 basispoint til 1,64 pct. I Sydeuropa faldt renterne på italienske og spanske 10-årige papirer med 4 og 8 basispoint til 4,11 og 5,14 pct.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere