Del : SMS

Mørk dag for aktier og stille renter

Det danske aktiemarked faldt torsdag for fjerde dag i træk. Et relativt stort kursfald i GN Store Nord og en negativ kursudvikling i Novo Nordisk tyngede godt ned.

Artiklen fortsætter under annoncen
C20-indekset lukkede 1,5 pct. lavere i 477,23. Dermed klarede det danske marked sig dårligere end både det britiske, franske og tyske marked.

Foruden frygten for en brat økonomisk nedtur i USA, tynger fortsat. Desuden er markedet negativt påvirket af den optrappede konflikt i Gazastriben.

Endelig bød eftermiddagen på en skuffende udvikling i både antallet af nytilmeldte ledige i USA og et uventet lavt tillidsindeks fra Philadelphia Fed. I begge tilfælde blev effekterne af orkanen Sandys dog angivet som forklaring.

Selskabsmæssigt var der heller ikke meget at glæde sig over med skuffede regnskaber fra blandt andre GN Store Nord og ØK. GN fastholdt forventningerne til driftsindtjeningen, men sænkede forventningerne til den organiske vækst en smule.

GN Store Nord faldt 4,1 pct. til kurs 83,75, og ØK dykkede 7,5 pct. til 92,50 kr. ØK sænkede sine forventninger med henvisning til flytteforretningen Santa Fe og til Plumrose.

Auriga faldt 8,8 pct. til 83 kr. i kølvandet af sit kvartalsregnskab. Nogle håbet på en opjustering, men den kom ikke.

SAS var igen hårdt ramt med et fald på yderligere 9,5 pct. til 4,57 kr., mens investorerne spekulerede på, om det vil lykkes luftfartsselskabet at blive enig med fagforeningerne om de planlagde besparelser.

Danske Bank var med en stigning på 0,3 pct. til kurs 94,2 blandt de få C20-vindere. Måske fordi Fitch har ændret udsigterne for Irlands rating til "stabil" fra "negative".

Det danske obligationsmarked var torsdag præget af relativt små udsving, og den tiårige, danske rente lukkede næsten uændret i knap 1,09 pct. Den relativt lave rente afspejler fortsat usikkerhed på flere fronter. Foruden gældskrisen i euroregionen frygter markedsdeltagerne, at de amerikanske politikere ikke i tide kan blive enige om at sætte en stopper for de skattestigninger og budgetnedskæringer, som truer et i forvejen svagt opsving.

USA's præsident, Barack Obama, fastholdt i en tale i onsdag, at de velhavende skal betale mere i skat. Barack Obama foreslår, at de skattelettelser, som blev indført under præsident George W. Bush, og som nu står til at udløbe, kun bør forlænges for de første 200.000 dollar af amerikanernes årlige indkomst.

- Det tolker markedet som et tegn på, at samarbejdet mellem republikanere og demokrater kan stå over for nogle udfordringer, forklarer Carsten Skødeberg, teamleder for danske obligationer i Jyske Bank. Dagen bød desuden på en skuffende udvikling i nytilmeldte ledige i USA og desuden i et tillidsindeks, hvilket dog var forklaret med effekterne fra orkanen Sandy.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere