Del : SMS

Draghi kan udløse yderligere rentefald

 Draghi
Måske vil Draghi give et praj om en rentelettelse, efter at han tidligere på måneden udtalte, at økonomien i eurozonen har stabiliseret sig. Foto:

Obligationsmarkedet i Danmark og i det øvrige nord-Europa begynder ugen med rentefald, mens renterne stiger i den sydlige del af euroregionen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den 10-årige, danske rente falder 3 basispoint til 1,76 pct., og tilsvarende falder renterne i Storbritannien, Tyskland og Frankrig med 1-3 basispoint.

Markedet kan tage afsæt i et fald på 3 basispoint for den 10-årige amerikanske rente i fredags før en lang weekend, der trækker sig over president Day mandag. Og yderligere inspiration kan findes i forventningerne til den redegørelse, ECB-chefen Mario Draghi præsenterer ved en høring i EU-parlamentet mandag eftermiddag.

Måske vil Draghi give et praj om en rentelettelse, efter at han tidligere på måneden udtalte, at økonomien i eurozonen har stabiliseret sig. Men blot en uge senere skuffede BNP-tal for eurozonen markedet med en negativ udvikling på 0,6 pct. i fjerde kvartal sidste år. Så grimt et fald har regionens økonomi ikke set siden de første tre måneder af 2009.

Mario Draghi har i tilgift noteret, at inflationsrisikoen i regionen er inddæmmet, og at der derfor er plads til, at euro-pengepolitikken kan forbliver "lempelig".

- Det bliver spændende at se, hvor due-agtig Draghi vil være i dag. Markedet vil spejde efter antydninger af, om en rentesænkning er tilbage på bordet på baggrund af de svage BNP-tal, vi så i sidste uge. Hvis han signalerer et rentefald, vil vi kunne se renterne falde yderligere, siger chefanalytiker i Danske Bank., Allan von Mehren til Bloomberg News.

I syd-Europa ses rentestigninger på 5,5 basispoint i Italien op til valget i denne uge, og i Spanien og Portugal stiger renterne 6,2-6,7 basispoint.


0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere