Del : SMS

Danske Bank og Nordea kvaser mindre aktiemæglere

Danske Bank - Eivind Kolding
Foto:

2012 har budt på en historisk forandring i det danske aktiemarked, når det gælder børsmæglernes styrkeposition indenfor aktierådgivning for de professionelle investorer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter mange år, hvor man har talt om, at overkapacitet blandt aktiemæglerne før eller siden måtte få nogle af spillerne til at trække sig et skridt tilbage, er det faktisk nu sket med fuld styrke: Kun Nordea og Danske Bank står tilbage som dem, der giver fuld service til de professionelle aktører på danske aktiemarked. Alle andre børsmæglere og banker opererer i praksis som nichemæglere for store eller private investorer.

Økonomisk Ugebrevs årlige BørsmæglerRating af aktiemæglerne viser, at ingen af de mindre banker og aktiemæglere har trukket sig helt ud af markedet. Men de er f.eks. ophørt med at dække nogle danske sektorer med danske analytikere. Og investorerne – kunderne – har straks mærket de nye vinde, viser Økonomisk Ugebrevs BørsmæglerRating. Her er der et meget stort spring i bedømmelserne af Nordea og Danske Bank på den ene side, og navne på tidligere frontløbere som SEB Enskilda, Handelsbanken, AGB Sundal Collier og Carnegie på den anden.

Aktiemæglerne er ramt på flere fronter, viser årets rating, som bygger på vurderinger fra porteføljeforvaltere. Kurtagesatserne er konkurreret ned til en brøkdel af, hvad de tidligere var. Samtidig er der mindre omsætning, fordi de institutionelle kunder lægger en mindre andel af deres porteføljer i danske aktier. Desuden handler de professionelle stadig oftere danske aktier gennem discountmæglere, der ikke har analysedækning. Som et led i den benhårde konkurrence er kunderne også blevet vænnet til, at der hører flere serviceydelser med til analysedækningen.

Sidst, men ikke mindst, har Nordea foretaget et overordentligt succesfuldt raid ind i branchen – primært på bekostning af de udenlandske mæglere, men også de mindre danske mæglere.

Prøv Økonomisk Ugebrev i en måned for kun 500,- kr.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere