Del : SMS

Blå blok gør det lettere for virksomheder at aktieaflønne

Finanslovsforhandlinger
Foto:

Med finansloven for 2016 får ansatte i danske vækstvirksomheder bedre mulighed for at blive medejere af virksomhederne gennem aktieaflønning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver på finansloven afsat 10 mio. kr. til at udbrede brugen af medarbejderaktier, og det indebærer, at medarbejdere i 2016 kan modtage aktier, køberetter og tegningsretter til en værdi svarende til 10 pct. af årslønnen.

Hos brancheorganisation for venture- og kapitalfonde Danish Venture Capital and Private Equity Association (DVCA) glæder man sig over støtten til aktieaflønning.

Grundskyld

- Aftalen sikrer, at nøglemedarbejdere bliver mindre brandbeskattet af deres aktier, og samtidig får virksomhederne lidt mere luft i lønbudgettet. Det er en fin adventsgave for danske vækstvirksomheder og deres dygtige medarbejdere, siger Jannick Nytoft, administrerende direktør i DVCA, i en pressemeddelelse.

På finansloven afsættes der desuden 210 mio. kr. årligt til en erhvervsbeskatningsreform, der skal gøre den danske erhvervsbeskatning mere enkel og konkurrencedygtig. Også det glæder DVCA.

Finanslovsforhandlinger

- Danmark befinder sig i en investeringskrise, som hæmmer væksten og jobskabelsen i vores samfund. Vi har brug for en ambitiøs erhvervsbeskatningsreform, som gør Danmark til et langt mere attraktivt land at investere i, siger Jannick Nytoft.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere