Del : SMS

Aktier: Wall Street dykkede efter nyt oliekollaps

FILES-US-STOCKS-MARKETS-OPEN
Foto:

De amerikanske aktiemarkeder kunne ikke holde dampen oppe fra fredagens ekstravagante udfoldelser efter weekenden. Mandag lukkede Wall Street i rødt i forlængelse af lang tids let sidelæns handel, som til sidst tippede ud over kanten, i takt med at oliemarkedet løb tør for momentum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og tirsdag morgen er det fortsat så som så med optimismen, idet fortsatte fald i oliemarkedet presser de asiatiske aktier ned, mens de amerikanske aktiefutures handles med negativt fortegn på 0,1-0,2 pct.

Mandag sluttede S&P 500-indekset med et fald på 1,6 pct. til 1877,08. De tunge aktier i Dow Jones droppede 1,3 pct. til 15.885,22, mens teknologi- og biotekaktierne i Nasdaq-indekset sluttede dagen med et fald på 1,6 pct. til 4518,49.

- Det er den samme gamle historie i dag, hvor markedspåvirkningerne primært kommer fra oliemarkedet. Selv om vi har en temmelig stor akkvisition i kulissen med Johnson Controls og Tyco, trækker markedet bare på skulderen.

- Det er en god indikation af, at makrofaktorerne dominerer, og at der ikke er ret meget at gå efter i markedet for tiden, siger chefinvesteringsofficer David Donabedian fra Atlantic Trust Private Wealth Management i Boston til Bloomberg News.

Johnson Controls blev enige med sikkerhedsselskabet Tyco International om en fusion til en værdi af 20 mia. dollar. Opkøbet betyder, at Johnson Controls - som flere andre - flytter hovedkontoret til mere skattelempelige forhold i Irland.

Aktionærerne i Johnson Controls kommer til at eje omkring 56 pct. af det fusionerede selskab og får endvidere udbetalt 3,9 mia. dollar kontant. Johnson Controls-aktien faldt 3,9 pct., mens Tyco-aktien løftedes 11,6 pct.

Råoliepriserne styrtdykkede 7 pct. efter sidste uges afsluttende stigninger på tocifrede procentsatser. Faldet accelererede, da Saudi-Arabian Oil tilkendegav, at der ikke bliver skåret i investeringerne trods det seneste sammenbrud i oliemarkedet. De energirelaterede aktier endte som sektor-bundprop med sværvægtere som Exxon Mobil og Chevron i minus med 3,4 pct. og 3,2 pct.

Fra de regnskabsrelaterede selskaber var Kimerly-Clark leveringsdygtig i overensstemmelse med forventningerne. Men det var ikke nok for markedet, da den stærke dollar ventes at ramme 2016-salget, hvilket resulterede i et kursfald på 3,5 pct. Kimerly-Clark hiver omkring halvdelen af salget hjem uden for USA.

Fastfoodgiganten McDonald's kunne derimod profitere af lanceringen af "All Day Breakfast" i regnskabet for fjerde kvartal. En vækst i det sammenlignelige salg på 5 pct. overraskede analytikerne, og burgeraktien steg 0,7 pct.

Olieserviceselskabet Halliburton fremlagde også regnskab for fjerde kvartal. Selskabet tjente flere penge, end analytikerne havde regnet med, men der var dog tale om en stor nedgang i omsætningen i fjerde kvartal af 2014, hvor oliepriserne var noget højere, end tilfældet var i slutningen af sidste år. Aktien faldt 3,1 pct.

 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere