Del : SMS

Aktier: Vestas lyste også i Europa-toppen

Der var dansk islæt i toppen af det 600 aktier store europæiske Stoxx 600-indeks. Vestas endte på en tredje plads kun overgået af en spansk bank og et britisk forsikringsselskab.

Artiklen fortsætter under annoncen
Indekset lukkede ellers med en beskedent fald på omkring 0,2 pct., hvilket også var den generelle tendens i Europa - bort set fra i blandt andet Danmark, Italien og Spanien.

Bankgruppen var den mest stigende gruppe i Stoxx 600 med flere italienske og spanske banker i toppen. Interessen for bankerne i kriselandene forklares med, at rentespændet mellem kriselandene og det europæiske vækstlokomotiv Tyskland er indsnævret som et udtryk for, at frygten for yderligere økonomisk deroute i Sydeuropa er aftaget.

Øverst lå Banco Popular Espania, der steg mere end 7 pct. til 4,66 euro.

På andenpladsen lå Codan-ejeren RSA, der steg 6,2 pct. til knap 98 pence - den største stigning på en dag siden februar 2009.

Avisen Sunday Telegraph skrev, at en undersøgelse foretaget af revisionsgiganten PricewaterhouseCoopers viste, at der ikke er behov for yderligere nedskrivninger. Dertil kom, at UBS havde sat aktien på sin anbefalingsliste - "most preferred".

Vestas lå på tredjepladsen med en stigning på 5,5 pct. til 186,10 højest i Danmark og altså tredje højest i Europa. Udover generel nyhedsmæssig medvind de seneste uger landede der et par minutter før børslukketid en meddelelse om, at det frie cashflow for 2013 blev opjusteret til 1 mia. euro fra det tidligere skøn på 500-700 mio. kr.

I bunden af indekset endte franske Edenred, der udbyder vouchers til produkter og ydelser. Aktien lukkede med et fald på 5,5 pct. i knap 23 euro. Selskabet rammes af en en ventet negativ effekt af den venezuelanske devaluering og flere analytikere har nedsjuteret aktien. Mandag var det Natixis, der satte aktien ned til "neutral" fra "køb".

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere