Del : SMS

Aktier: Optimismen vendte tilbage i USA

Optimismen vendte tilbage til Wall Street tirsdag efter en noget negativ start på det nye år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Investorernes porteføljejusteringer frem mod den kommende regnskabssæson, referatet af den seneste pengepolitiske møde i Federal Reserve og fredagens vigtige arbejdsmarkedsrapport trak markederne højere uden anden påvirkning end et overraskende lavt handelsunderskud.

Det brede S&P 500-indeks sluttede tirsdag med en stigning på 0,6 pct. i 1837,88, mens teknologiaktierne i Nasdaq-indekset lukkede med et plus på 1,0 pct. i 4153,18. Dow Jones Industrial Average endte dagen med en stigning på 0,6 pct. i 16.530,94.

- Aktier er det rigtige sted at være. Investorerne venter på Federal Reserve-referatet i morgen (onsdag, red.), og ​​jobrapporteren på fredag ​​kan viste sig at blive drivkraft for en øget tillid, siger investeringsstrateg John Lynch fra Wells Fargo Private Bank i North Carolina til Bloomberg News.

Onsdag morgen ligger futures på de amerikanske aktieindeks med små stigninger på godt 0,1 pct. i Asien.

Regnskabssæsonen startes for alvor torsdag af aluminiumsproducenten Alcoa, der fremlægger årsregnskab efter lukketid. Og derefter kommer der over de kommende dage regnsklabstal fra en række af de største finansielle spillere: American Express, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs og Citigroup.

Indtjeningen for selskaberne i S&P 500 ventes at vise en stigning på 9,7 pct. i gennemsnit i år eller næsten det dobbelte af sidste års indtjeningsvækst 2013, mens omsætningen estimeres at ligge 3,8 pct. over 2013-niveauet, ifølge en undersøgelse foretaget af Bloomberg News.

Blandt enkeltaktierne var der en løftet anbefaling fra RBC Markets til Yum! Brands. Koncernen, der blandt andet står bag Pizza Hut og Kentucky Fried Chicken kæderne, steg 1,4 pct.

Netflix fik gengæld sænket anbefalingen fra Morgan Stanley, hvilket sendte aktien ned med 5,6 pct. Også Linkedin blev ramt af en mere pessimistisk analytikeranbefaling, idet Bank of America sænkede anbefalingen. Aktien steg dog alligevel 2,8 pct.

Yderligere fra teknologifronten forsatte de kraftige udsving i Blackberry-aktien. Tirsdag var det dog til den positive side, idet aktien sluttede dagen med et stigning på 6,1 pct. uden nogen påviselig grund.

Medicinalkoncernen Eli Lilly-aktien åbnede i positivt territorium, efter at have fremlagt mål for 2014, der viste stigende omsætning og højere indtjening end analytikerne havde i estimeret. Der blev dog peget på den øgede konkurrence fra generiske produkter og aktien endte dagen med et fald på 0,7 pct.


Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere