Del : SMS

Nye beløbsgrænser hvad får vi ud af det?

Artiklen fortsætter under annoncen
Grænserne for, hvornår der skal betales mellemskat og topskat pristalsreguleres en gang årligt. Det samme gælder vores person- og beskæftigelsesfradrag.

Som det er fremgået af mange medier, har Skatteministeriet for nylig offentliggjort beløbsgrænserne for næste år: altså for 2007.

Der er bl.a. foretaget følgende reguleringer:

Beskæftigelsesfradraget er hævet med 200 kr.

Personfradraget for voksne er hævet med 1.000 kr.

Grænsen, for hvornår der skal betales mellemskat, er hævet med 7.100 kr.

Grænsen, for hvornår der skal betales topskat, er hævet med 8.500 kr.

De nye grænser betyder, at der skal betales mellemskat, når månedslønnen før bruttoskat ligger over ca. 24.700 kr. og topskat, når månedslønnen ligeledes før bruttoskat ligger over ca. 29.600 kr.

For ægtepar gælder, at et uudnyttet bundfradrag vedrørende mellemskat hos den ene ægtefælle kan overføres til den anden ægtefælle. Tilsvarende gælder ikke i forhold til topskat.

Sammenlagt er de 4 beløbsgrænser hævet med 16.800 kr., men det betyder ikke, at vi næste år slipper billigere i skat med et tilsvarende beløb. Skatteværdien (skattebesparelsen) afhænger dels af størrelsen og sammensætningen af vores indkomst, dels af vores adresse (kommune henholdsvis region) samt af, hvorvidt vi er medlem af Folkekirken eller ej. I grove træk kan skatteværdien dog angives således:

Beskæftigelsesfradrag : 33,50 %

Personfradrag : 40,00 %

Mellemskat : 6,00 %

Topskat : 15,00 %

En husstand, hvor begge ægtefæller betaler topskat, vil i 2007 således samlet slippe ca. 4.300 kr. billigere i skat, hvis indkomsten i 2007 bliver af samme størrelse som i 2006.

For en husstand, hvor begge ægtefæller arbejder, men hvor kun den ene betaler topskat, vil de nye beløbsgrænser betyde en samlet skattebesparelse på ca. 3.000 kr. ved uændret indkomst.

Skattefokus skrives af BDO Skat, skatteafdeling i BDO ScanRevision, som er en af de førende revisions- og rådgivningsvirksomheder i Danmark med kontorer i 26 byer. Se nærmere på www.bdo.dk

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere