Del : SMS

Fri bolig til hovedaktionærer

Det kan lade sig gøre for et hovedaktionærselskab at købe en feriebolig, uden at det får skattemæssige konsekvenser, men det er vanskeligt.

Artiklen fortsætter under annoncen
Der stilles ofte det spørgsmål, om et hovedaktionærselskab kan købe en feriebolig, uden at det får skattemæssige konsekvenser for hovedaktionæren. Det kan lade sig gøre, men det er vanskeligt.

Når ferieboligen købes gennem et helejet selskab, skal den personlige hovedaktionær være opmærksom på, at han risikerer at blive beskattet af værdi af fri sommerbolig i de perioder, hvor boligen ikke er udlejet til fremmede.

I en nylig sag havde et selskab købt en hotellejlighed i 2001. Selskabet havde forpligtet sig til at stille lejligheden til rådighed for udlejning til hotel- og restaurationsformål. Udlejningen blev varetaget af et eksternt firma.I følge udlejningsaftalen kunne den enkelte hotelejerlejlighedsejer benytte sin hotellejlighed i de perioder, hvor den ikke var udlejet samt i øvrigt efter aftale dog højst 3 uger i højsæsonen.

Hverken selskabet eller hovedaktionæren havde fraskrevet sig retten til at benytte hotellejligheden i klageårene 2001 og 2002, men hovedaktionæren havde rent faktisk ikke anvendt hotellejligheden i de omhandlede år.Landsskatteretten stadfæstede, at hovedaktionæren for 2001 og 2002 blev beskattet af værdi af fri sommerbolig i de perioder, hvor hotellejligheden ikke blev udlejet til fremmede.

Det skyldes, at en hovedaktionær tilhører den personkreds, for hvem der er en formodning for, at sommerboligen har været til rådighed i ikke udlejede perioder.

Hvis denne formodning ikke afkræftes, beskattes hovedaktionæren af fri sommerbolig i ikke udlejede perioder, uanset om han rent faktisk har benyttet sommerboligen eller ej.

Det er således selve rådigheden og ikke den faktiske anvendelse, der beskattes.Landsskatteretten fandt ikke, at formodningsreglen var afkræftet, blot fordi hotellejligheden havde været tilmeldt udlejning hele året kombineret med, at hovedaktionæren de facto ikke havde benyttet lejligheden privat.

Hvis en hovedaktionær ville undgå beskatning af værdi af fri sommerbolig, skal selskabet og hovedaktionæren derfor i udlejningskontrakten udtrykkeligt have fraskrevet sig retten til at benytte hotellejligheden.Skattefokus skrives af BDO Skat, skatteafdeling i BDO ScanRevision, som er en af de førende revisions- og rådgivningsvirksomheder i Danmark med kontorer i 26 byer.

Se nærmere på www.bdo.dk

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere