Del : SMS

Business-engle samler kræfterne

håndtryk
Foto:

Nyt netværk af private investorer ventes at foretage op til 20 investeringer årligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

De såkaldte business-engle i hovedstadsområdet samles nu i et stort netværk for at kunne investere mere effektivt.

Der er tale om private investorer, der investerer i nye lovende virksomheder og nye netværk får navnet Business Angels Copenhagen. Netværket rummer godt 70 investorer, der har foretaget i alt 300 investeringer i nye start-up-virksomheder.

Netværkets medlemmer ventes at foretage op til 20 investeringer årligt.

til BNY business f Sten Løck

”Vi samler kræfterne for at opnå større kritisk masse. Vi skal igennem en lang række projekter, før vi foretager en investering. Derfor er det vigtigt, at mange er tilstede ved f. eks. virksomhedspræsentations-møder, så er der er en rimelig chance for at en iværksætter kommer i kontakt med en eller flere potentielt interesserede investorer", siger Jesper Jarlbæk, EHL A/S, der er en af arkitekterne bag sammenlægningen.

Han peger også, at netværk er vigtige for at business-engle kan finde sammen om at gennemføre investeringer og sprede risikoen.

Det nye netværk er en sammenslutning af Business Angels Copenhagen og Business Angels Øresund. Ifølge Jesper Jarlbæk er aktivitetsniveauet højt blandt business-engle for tiden, men det er investeringsniveauet til gengæld ikke.

Han skyder bl.a. skylden på iværksætterskatten, der medfører dobbeltbeskatning, hvis man som investor spreder sine investeringer og køber mindre end 10 pct. af en virksomhed.

”Den nye regering havde lovet os at afskaffe den skat, men det er der foreløbig ikke blevet noget ud af. I samklang med finanskrisen giver denne forsømmelse et dårligt investeringsklima i Danmark og er medvirkende til at antallet af gazelle virksomheder i Danmark er faldet med hele 66%, hvilket er væsentligt mere end vores nabolande", siger Jesper Jarlbæk.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere