Del : SMS

Nunaminerals gør klar til redningsaktion

Nunaminerals
Nunaminerals, som i øjeblikket er under betalingsstandsning, vil desuden forhøje aktiekapitalen ved konvertering af gæld ved indbetaling af 4,7 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer. Foto:

Nunaminerals indkalder til generalforsamling i slutningen af november, hvor selskabet vil foreslå at forhøje aktiekapitalen for at tilføre selskabet 10 mio. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det oplyser selskabet i en meddelelse til fondsbørsen.

Det skal blandt andet ske ved kontant indbetaling af 5,3 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

nunaminerals

Det udfordrede selskab, som i øjeblikket er under betalingsstandsning, vil desuden forhøje aktiekapitalen ved konvertering af gæld ved indbetaling af 4,7 mio. kr. uden fortegningsret for eksisterende aktionærer.

Selskabet forhandler i øjeblikket med Greenland Mining Management (GMM) om en overtagelse. Siden midten af maj i år har GMM finansieret selskabets driftsomkostninger på mere end 1,5 mio. kr.

nuna

GMM har modtaget en positiv indikation fra Grønlands Selvstyre, som er betinget af flere ting såsom forberedelse og opnåelse af enighed om en endelig aftale.

Derudover skal der være en politisk godkendelse af aftalens omfang og vilkår, samt at ansøgningen om licensoverdragelse i forbindelse med indirekte ejerskifte af selskabets licenser og andre licensspørgsmål samlet godkendes af Råstofdirektoratet. Det skriver Nunaminerals i fondsbørsmeddelelsen.

n

En gennemførelse af overtagelsen forudsætter, af GMM overtager majoriteten af selskabets aktier, hvilket kræver en opbakning fra selskabets aktionærer under generalforsamlingen i slutningen af november.

nunaminerals

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere