Del : SMS

MT Højgaard får forlænget kontrakt på Thule-basen

Dom fra USA genåbner drama om Thulebasen TIL ARKIV. THULEBASEN.
MT Højgaard-selskabet Greenland Contractors har fået forlænget sin nuværende kontrakt med U.S. Air Force på driften af Thule-basen med et halvt år. Foto:

MT Højgaard-selskabet Greenland Contractors har fået forlænget sin nuværende kontrakt med U.S. Air Force på driften af Thule-basen med et halvt år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aftalen strækker sig fra den 1. oktober og et halvt år frem med mulighed for forlængelse på yderligere op til et halvt år, hedder det i en meddelelse.

Kontrakten giver ikke MT Højgaard, der ejes af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen med henholdsvis 54 pct. og 46 pct., anledning til at ændre forventningerne til den økonomiske udvikling.

aaa

Kontraktforlængelsen kommer efter en langstrakt og opsigtsvækkende udbudsproces, hvor det amerikansk-ejede selskab Exelis Services i første omgang blev tildelt servicekontrakten på basen, selvom der ifølge gamle forsvarsaftaler mellem Danmark, Grønland og USA var en aftale om, at kontrakten skulle gå til et dansk eller grønlandsk selskab.

De tabende konsortier - Greenland Contractors, Copenhagen Arctic og Per Aarsleff - klagede efterfølgende til to forskellige instanser og fik i anden omgang medhold i, at Exelis Services ikke kunne få kontrakten.

Efterfølgende har Greenland Contractors, som MT Højgaard ejer 67 pct. af, altså nu fået sin kontrakt forlænget med seks måneder.

Dom fra USA genåbner drama om Thulebasen TIL ARKIV. THULEBASEN.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere