Del : SMS

FLSmidth nedjusterer efter tab af voldgiftssag

F. L. Smidth A/S
F. L. Smidth A/S logo i Valby Foto:

FLSmidth nedjusterer efter nederlag til MT Højgaard i voldgiftssag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det internationale handelskammer (ICC) har netop afsagt voldgiftskendelse i en sag fra 2004 mellem MT Højgaard A/S og FLSmidth A/S.

Det blev et nederlag til FLSmidth og koster en nedjustering. Det oplyser selskabet.

MT Højgaard

ICC voldgiftsretten har pålagt FLSmidth at betale en signifikant højere kompensation end selskabet forventet. Voldgiftskendelsen fastslår, at FLSmidth A/S skal kompensere MT Højgaard A/S for dele af de omkostninger, der skyldes forsinkelserne på den engelske cementfabrik Buxton i 2004.

FLSmidth

Voldgiftskendelsen pålægger FLSmidth A/S at betale delvis kompensation og renter samt dele af sagens omkostninger til MT Højgaard A/S.

Den regnskabsmæssige påvirkning for FLSmidth & Co. A/S beløber sig til en netto effekt på ca. DKK -160 mio. på EBITA samt en effekt på ca. DKK -120 mio. på årets resultat efter skat, som bogføres i 4. kvartal 2013, samt en netto pengestrøm, der beløber sig til ca. DKK -170 mio.

Koncernens forventninger til 2013 vil blive påvirket af kendelsen. EBITA marginen for 2013 forventes som en konsekvens heraf at blive 3,5-4,5 pct. (tidligere forventet 4-5 pct.).

MT Højgaard

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere