Del : SMS

Vestas: 46 mio. kr. til eks-direktører i 2013

Vestas-aktionær
Det fremgår ikke, hvem pengene specifikt er gået til, men Vestas' tidligere topchef Ditlev Engel, som blev fyret i august 2013, tegner sig utvivlsomt for en stor del. Det er sædvanlig praksis blandt direktører, at de ved fyring opnår en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn. Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix Foto:

Fratrædelsesgodtgørelse til direktionsmedlemmer belaster Vestas' regnskab for 2013 med en udgift på 6,2 mio. euro, svarende til 46 mio. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fremgår ikke, hvem pengene specifikt er gået til, men Vestas' tidligere topchef Ditlev Engel, som blev fyret i august 2013, tegner sig utvivlsomt for en stor del.

Det er sædvanlig praksis blandt direktører, at de ved fyring opnår en fratrædelsesgodtgørelse på to års løn.

I årets løb har også Dag Andresen forladt direktionen hos Vestas, og han nåede dermed mindre end et år i posten som finansdirektør. Vestas oplyste, at der ikke var tale om en fyring, men at han forlod selskabet af personlige årsager. Står det til troende, har han formentlig ikke stået til en større fratrædelsesgodtgørelse.

03BUSVestas.jpg

Ellers skal man tilbage til februar 2012 for at finde den seneste afgang fra direktionen. Dengang blev daværende finansdirektør Henrik Nørremark fyret, og selskabet fik siden juridiske tvister med ham på grund af nogle spørgsmål omkring bemyndigelser. Vestas stoppede i sommeren 2012 hans fratrædelsesgodtgørelser, og sagen skal nu afgøres i retten.

Vestas udbetalte i 2012 2,8 mio. euro i lønninger til direktionen. Det beløb var i 2013 øget til 3,7 mio. euro, hvortil kommer udbetaling af bonus på 2,1 mio. euro til de fem direktionsmedlemmer. Ligesom i 2013 talte direktionen i 2013 fem direktionsmedlemmer.

Vestas

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere