Del : SMS

Undersøgelse af DONG-fråds klar tidligt 2013

dong værk skorstene
Foto:

Rigsrevisorerne er nu klar med en plan for, hvordan man vil undersøge forholdene i DONG Energy og i den danske elsektor. Svar ventes i starten af 2013.

Artiklen fortsætter under annoncen
Bliver der frådset med lønnen i DONG Energy, har investeringerne været for voldsomme og for risikable og betaler de danske elforbrugere for meget for deres strøm? De spørgsmål vil nu blive undersøgt i detaljer af Rigsrevisorerne, der tidligere i år af Statsrevisionen blev bedt om at udfærdige en undersøgelse af DONG Energy og af den danske elsektor. 

Planen for hvordan den nærmere undersøgelse skal udformes er nu klar, og fra Rigsrevisionen oplyser rigsrevisor Annie Nørskov, at man er klar med resultaterne af undersøgelsen i starten af 2013. 

"Den skitserede undersøgelse vil først og fremmest omfatte perioden efter fusionen i 2006. I forhold til DONG’s interne økonomiske dispositioner lægges der dog særligt vægt på perioden 2009-2011, hvor DONG har afsluttet harmoniseringen af bl.a. løn- og ansættelsesvilkår samt forretningsgange og procedurer. I forhold til spørgsmålet om, hvordan statens ejerrolle har ændret sig over tid og om DONG’s bidrag til staten i sin levetid, vil undersøgelsen gå så langt tilbage i tiden, som det er muligt," lyder det i en skriftelig meddelelse fra Annie Nørskov. 

En væsentlig del af Rigsrevisionen undersøgelse bliver netop aflønnings- og omkomstningsniveauet i DONG. 

"Undersøgelsen vil indeholde Rigsrevisionens vurdering af, om DONG tager de fornødne skyldige økonomiske hensyn i forbindelse med afholdelse af interne udgifter. Denne del af undersøgelsen vil bl.a. omfatte en vurdering af DONG’s administrationsomkostninger, lønniveau, personalegoder mv," lyder det i oplægget. 

Rigsrevisionen gør dog opmærksom på, at dens undersøgelse ikke vil omfatte en juridisk vurdering af de forhold, der for en måned siden ledte til Anders Eldrups afsked i DONG. 

Ud over DONG's specifikke forhold, vil Rigsrevisionen også se nærmere på elmarkedet i Danmark, som man vurderer ikke fungerer hensigtsmæssigt set fra et forbrugersynspunkt. 

   

 
 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere