Del : SMS

Maersk satser på farligt kurdisk eventyr

MaerskOil5_Business
Maersk Oil bevæger sig ind i et interessant område med olielicensen i Kurdistan, men der er store politiske udfordringer i området.

Maersk Oil har sat sejlene i et projekt i Kurdistan, der kan sikre selskabet en andel i potentielt store olieressourcer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skønnes nemlig at gemme sig store reserver i det relativt uudforskede område Sarseng i Kurdistan, som Maersk Oil nu har købt licens til. Ifølge Maersk Oils chef for forretningsudvikling og strategi Jón Ferrier er der tale om et fund i verdensklasse. Det skriver Børsen.

- Hele regionen er meget lovende. Der er strukturer med i hvert fald en halv milliard tønder olie i den nordlige del af Kurdistan, og det har tiltrukket en række etablerede spillere, siger Ferrier til Børsen.

Både ExxonMobil, Total og Chevron er blandt de store spillere, der også er på vej ind i Kurdistan.

Men med områdets store potentiale følger også en række udfordringer som f.eks. krig, der i yderste tilfælde kan betyde, at centralregeringen i Bagdad kan finde på at straffe dem, der har indgået forretningsaftaler i Kurdistan.

Dårlig infrastruktur og manglende olieledninger, der i mange tilfælde vil betyde, at man skal sende olien af sted i lastbiler, er en anden udfordring som østlige eventyr står over for.

- Irak har potentiale til at kunne blive verdens næststørste olieeksportør. Men Kurdistan er et af de svære områder. Det har også noget med infrastruktur at gøre. Det kan godt være, du har olien, men hvad med at få skibet olien rundt? Det er en faktor, man skal være opmærksom på. Så på en risikoskala vil området ligge relativt højt, siger aktieanalytiker ved Carnegie, Stig Frederiksen.

Han tilføjer dog, at det ikke er unormalt for olievirksomheder, at slå sig ned i urolige områder. Det er derfor ikke muligt for aktieanalytikeren at indregne det nye tiltag i Mærsks værdiansættelse endnu.


0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere