Del : SMS

Vindindustrien vejrer morgenluft

havvindmøllepark_business
Foto:

Den danske vindmølleindustri er glade for Obamas genvalg. Det skal gerne betyde, at der kommer en afklaring på vindindustrien i USA.

Artiklen fortsætter under annoncen

I den danske vindmølleindustri er der glæde over sejren til præsident Barack Obama ved det amerikanske valg. Det skal meget gerne betyde, at de fremtidige rammer for vindindustrien i USA hurtigt bliver fastlagt.

Sådan lyder det fra direktør i Vindmølleindustrien Jan Hylleberg i en kommentar til det amerikanske valg.

”At Barack Obama har vundet det amerikanske valg, og dermed får fire år mere i det Hvide Hus, betyder forhåbentlig, at vindindustrien kan få en hurtig afklaring på, hvordan rammerne for omstillingen til vedvarende energi USA skal fortsætte,” Jan Hylleberg.

Særligt er skattebegunstigelsen i en ordning kaldet PTC vigtig.

”Vores ønsker er, at der kommer en langsigtet plan for de amerikanske målsætninger for vedvarende energi, og at der dermed også besluttes en flerårig PTC, så investorerne får sikkerhed for de vilkår, de skal investere under. PTCen udløber 31. december 2012,” siger Jan Hylleberg.

Han fremhæver udviklingen i 2012 og 2013 som et skoleeksempel på, hvordan samarbejdet mellem lovgiver og en industri ikke bør være.

”Den manglende beslutning om PTCens fremtid betyder, at det amerikanske marked i år forventes at overgå 10 GW mens det i 2013 forventes at falde til 2-4 GW pga. usikkerhed om de fremtidige investeringsvilkår,” siger Jan Hylleberg.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere