Del : SMS

Storbritanniens fine kreditvurdering i fare

Når den britiske finansminister George Osborne onsdag gør kassen op i sin efterårsrapport, autumn statement, kan det betyde en nedjustering af Storbritanniens kreditvurdering.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver den britiske avis The Daily Telegraph.

George Osbornes vigtigste mål som finansminister har været at eliminere det strukturelle underskud samt at sørge for en reduktion i Storbritanniens forhold mellem gæld og bruttonationalprodukt i 2015-2016. Men finansministeren kan meget vel have ramt ved siden af målet om gældsreduktion. Flere britiske økonomer forventer, at Storbritanniens såkaldte budgetansvarlighedskontor (OBR), som er regeringens uafhængige prognosemager, vil dømme George Osborne ude.

Det har ført til spekulation om, at George Osborne i sin efterårsrapport vil følge trop og erkende, målet bliver svært eller umuligt at nå på grund af den afmatning, som landets hestekur har ført til. Det kan betyde, at Storbritannien vil følge efter Frankrig og USA og forlade den eksklusive klub af lande med en AAA-vurdering.

Storbritannien befinder sig allerede på listen over lande med negative udsigter hos Fitch, og bureauet sagde tidligere på året, at risikoen for en nedjustering var vokset.

I forbindelse med meldingen om de negative udsigter hed det ifølge Daily Telegraph, at alt der kunne sætte spørgsmålstegn ved regeringens evne til at mindste forholdet mellem gæld og BNP i 2015-2016 ville give anledning til bekymring.

Finansministeren forventes samtidig at foreslå nye tiltag, som skal hjælpe med at nå de økonomiske mål, blandt andet en forlængelse af den igangværende syv-års spareplan, men det kan være for sent for landets kreditvurdering.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere