Del : SMS

Olie-boom får handelsunderskud til at skrumpe

USAOLIE
Ifølge den amerikanske stats energiinformations agentur, EIA, vil olieboomet vare i et godt stykke tid endnu, som følge af stigende produktion af skiferolie og nye teknikker indenfor olieproduktion, der gør det muligt at nå hidtil utilgængelige oliereserver. Foto:

USA's hjemlige energirevolution slår nu igennem på landets handelsbalance med udlandet, der har nået sit mindste underskud i fire år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forbedringen i USA's handelsunderskud målt på månedsbasis, fra et underskud på 39,2 mia. dollar i oktober til 34,3 mia. dollar i november, har også fået flere økonomer til at opjustere vækstestimatet for den amerikanske økonomis fjerde kvartal af 2013.

Det skriver Financial Times.

Således løftede JPMorgan sit estimat fra 2,5 pct. til 3 pct., mens Morgan Stanley løftede sit estimat for væksten i fjerde kvartal til 3,3 pct.

Det store olieboom i USA bidrager i høj grad til væksten i bnp og mindskelsen af handelsunderskuddet, og der er udsigt til, at udviklingen vil fortsætte, ifølge regeringskilder.

Ifølge den amerikanske stats energiinformations agentur, EIA, vil olieboomet vare i et godt stykke tid endnu, som følge af stigende produktion af skiferolie og nye teknikker indenfor olieproduktion, der gør det muligt at nå hidtil utilgængelige oliereserver.

- Væksten i vores indenlandske produktion har bidraget til et betydeligt fald i importen af petroleum, udtaler chefen for EIA, Adam Sieminski, til Financial Times.

KOREA-ECONOMY/RESERVES

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere