Del : SMS

Nykredit: USA kan overraske positivt i år

Torsdagens overraskende gode nøgletal for det amerikanske boligbyggeri styrker chancerne for, at væksten i verdens største økonomi går hen og overrasker i 2013.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Ulrik Bie, chefanalytiker i Nykredit Markets, i en kommentar.

Den seneste tids nøgletal fra USA har budt på flere positive overraskelser, og torsdagens data for både nytilmeldte ledige og påbegyndt boligbyggeri var stærkere end ventet, noterer Ulrik Bie, der hæfter sig ved, at det påbegyndte boligbyggeri er på det højeste niveau siden juni 2008.

Så mens der stadig er et meget langt stykke vej, før byggeaktiviteten er tilbage på niveauet før krisen, er der ifølge ifølge Nykredits chefanalytiker ikke nogen tvivl om, at pilen nu peger opad.

- Dagens tal føjer sig til den efterhånden lange række af nøgletal, som peger mod, at amerikansk økonomi har fastholdt tempoet fra tredje kvartal i årets sidste måneder. Gårsdagens Beige Book peger anekdotisk mod moderat vækst, som passer med vores vurdering af, at væksten måske har været hele 2,5 pct. kvartal til kvartal i fjerde kvartal mod vores vækstskøn fra november på 1,2 pct. kvartal til kvartal, skriver Ulrik Bie.

- Den stærke afslutning på året indikerer også, at politisk dysfunktionalitet i Washington ikke har bremset den stærke dynamik i den private sektor. Da vi i forvejen forventer et stort fald i den offentlige efterspørgsel, betyder data fra den private sektor, at vores skøn for vækst i 2013 på 2,2 pct. hurtigt kan vise sig at være for negativ, fortsætter Ulrik Bie, der i samme kommentar hæfter sig ved onsdagens tal for industriproduktionen i december, som viste en pæn vækst.


0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere