Del : SMS

Kængurulandet skal på økonomisk diæt

AUSTRALIA/
Foto:

Australiens økonomi strammer til, budgetunderskuddene vil hobe sig op de kommende år, ledigheden vokser, og det kan tage op til 10 år med besparelser at få overskud på statens budget igen. Det siger finansminister Joe Hockey tirsdag i en tale i parlamentet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig gør finansminister Joe Hockey det klart, at skattenedsættelser er udelukket de næste mange år.

Australien er blandt de få lande, som stort set slap gennem finanskrisen uden skrammer. Og i over 20 år har landets cirka 22 millioner indbyggere ikke oplevet økonomisk tilbagegang eller recession.

Han beskylder den foregående socialdemokratiske regering, som efter seks år ved magten tabte valget i september til Tony Abbotts konservative koalition, for at have efterladt et økonomisk rod, som den nye borgerlige regering nu skal rydde op i.

Derfor skal der blandt skæres ned på udgifterne til sundhedssystemet, forsvaret og uddannelse.

- Ellers vil budgettet aldrig komme tilbage i plus, siger Joe Hockey ifølge The Australian.

Budgetunderskuddet i finansåret, som slutter ved udgangen af juni, ventes nu at lande på 47 milliarder australske dollar i stedet for de 30 milliarder dollar, som den tidligere regering forventede.

Hockey advarer om, at for at opnå balance mellem statens indtægter og udgifter "skal folk indstille sig på nedskæringer".

Skønnet for den økonomiske vækst i det finansår, som begynder 1. juli, er også sat ned. Nu ventes økonomien at udvide sig 2,5 procent. Det afløser en tidligere prognose på 3,0 procent.

De efterfølgende tre år stiger ledigheden yderligere til 6,25 procent, skønner regeringen i sin halvårlige økonomiske prognose.

Arbejdsløsheden bliver også lidt værre end tidligere vurderet i det kommende finansår med en forventet ledighedsprocent på 6,0 fra det nuværende 5,8 procent. Tidligere lød forventningen på et fald i ledigheden næste år til 5,0 procent.


0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere