Del : SMS

De rigeste forlader Kina i hobevis

Kina rige
Foto:

En stadig voksende andel af de rigeste og mest privilegerede kinesere forlader folkerepublikken i stor stil.

Artiklen fortsætter under annoncen

Levestandarden er skudt i vejret i Kina og antallet af rige og ekstremt rige kinesere er steget markant inden for de seneste to årtier.

Men verdens mest folkerige nation har et udfordring, når det gælder de af landets borgere, der har mest stående på bankkontoen. For Kina har vanskeligt ved at holde på dem.

Det skriver Wall Street Journal.

Ifølge den amerikanske avis har det aldrig været nemmere for kinesere at få et pas og dermed muligheden for at forlade landet. Sidste år rejste godt 100 millioner kinesere ud, hvor af langt de fleste dog var turister, der derfor vendte hjem igen. Men en stadig voksende andel af de mest ressourcestærke kinesere bliver væk for altid. 

Tegning: Bob Katzenelson

Ifølge en undersøgelse foretaget det Shanghai baserede analyseinstitut Hurun Reports er 64 pct. af Kinas rigeste (defineret som dem med en formue på mindst ni mio. kr. red. ) enten emigreret eller har planer om at gøre det.

Kineserne har i årtier rejst til udlandet og fået gode uddannelser for derefter at vende hjem og tage del i den voksende supermagts vækst. Det nye er ifølge Wall Street Journal, at flere og flere altså ikke vender hjem. 

24BUS100-millioner-kinesisk.jpg

Eliten har fundet ud af, at de for en overkommelig økonomisk formåen kan købe sig til en livskvalitet, der er vanskelig at komme i nærheden af i Kina. Det handler i høj grad om ren luft, adgang til boliger i attraktive områder i bl.a. Californien eller Guldkysten i Australien og adgang til bedre uddannelser.

I artiklen udtaler den 34-årige fru Sun sig om sine motiver for at flytte fra Beijing til San Francisco, og her peger hun på højere livskvalitet for sin astmaramte datter. Beijing har i årevis kæmpet med en markant luftforurening.

"At trække vejret frit er et fundamentalt behov," forklarer hun. 

Kinesisk turisme

USA er et af de lande, der i størst grad oplever den kinesiske jagt på lykke. I 2013 udstedte USA 6895 visa til kinesere under det såkaldte EB-5-program, der tillader udlændinge at leve i USA, hvis de investerer mindst 2,7 mio. kr. i USA. Det er den absolut største nationale gruppe i netop det program.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere