Del : SMS

Amerikanerne shopper mindre

USA-CONSUMER CREDIT/
ARKIVFOTO. Foto:

Detailsalget i USA faldt i februar med 0,1 pct. på månedsbasis, mens økonomer ifølge Bloomberg News ventede et fald på 0,2 pct. i forhold til januar.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser data fra U.S. Census Bureau tirsdag eftermiddag.

- Detailsalget i USA er ganske vigtigt - ikke alene for amerikansk økonomi, men også for den globale økonomi, da emerging markets (vækstmarkeder, red.) og Kina er på vej ned i gear, skriver Jyske Banks seniorøkonom Kim Fæster i en kommentar til tallene.

Han påpeger, at det amerikanske detailsalget udgør cirka 40 pct. af privatforbruget, som igen udgør omkring 70 pct. af bruttonationalproduktet (BNP). Og detailsalget udgør omkring en fjerdedel af BNP.

- Dermed er detailsalget og privatforbruget afgørende for væksten i USA, og privatforbruget har da også trukket hovedparten af amerikansk vækst de seneste år. Forbruget og dermed detailsalget giver således en vigtig strømpil for væksten i USA, lyder det fra Kim Fæster.

Marks


Januartallene er desuden blevet revideret fra en fremgang på 0,2 pct. mod december til et fald på 0,4 pct., og sammenligningstallet er altså tilsyneladende lavere end tidligere oplyst.

Tager man bil- og benzinsalget ud, var der også en tilbagegang i detailsalget på 0,1 pct. i februar, hvilket på overfladen var bedre end ventet, da markedet havde forudset et fald på 0,2 pct. i dette indeks. Men også her blev januars opgørelse revideret til et fald på 0,4 pct. fra en stigning på 0,1 pct.

I Jyske Bank har man dog fortsat tillid til den amerikanske forbrugers købelyst, da rigtigt mange får nyt job, arbejdsløsheden falder, benzinprisen er halveret, renterne er lave og boligpriserne stiger ganske solidt.

Indkøb

- Vi venter derfor, at privatforbruget udvikler sig noget stærkere fremadrettet, skriver Jyske Bank i kommentaren.

/ritzau/FINANS

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere