Del : SMS

Ny fødevareminister vil have »fut« under økologisk omlægning

Økologi
Fødevareministeren Dan Jørgensen (S) vil lancere såkaldt servicetjek af regeringens egen indsats på det økologiske område. Foto:

Økologi skal under lup, mener fødevareminister Dan Jørgensen, der vil indsamle idéer hos landmænd, eksperter og andre interessenter for at fremme økologi yderligere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fødevareministeren Dan Jørgensen (S) vil lancere såkaldt servicetjek af regeringens egen indsats på det økologiske område. Selv om regeringens »Økologisk Handlingsplan 2020« har en målsætning om, at det økologiske areal skal være fordoblet i 2020, vokser det økologiske areal ikke nok i disse år, lyder det fra fødevareministeren.

»Vi er godt på vej, men skal vi nå målet om fordoblingen, har vi brug for at få helt nye idéer og tilgange på bordet. Jeg har derfor nu gang i et eftersyn af økologiindsatsen og inviterer 200 øko-interessenter til at komme med nye idéer,« siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Ministeren vil finde ud af, hvilke knapper man kan skrue på, for at få sat endnu mere fut under den økologiske omlægning, og vil gennemføre interview med en lang række centrale aktører på økologiområdet.

»Jeg ser meget frem til, sammen med erhvervet og andre gode kræfter, at se på vores økologi-indsats med friske øjne. Hvilken rolle kan forskningen spille i forhold til økologien? Kan vi gøre noget for at fremme uddannelsen af økologiske landmænd? Kan vi opfinde nye veje for økologiens vej fra jord til bord? Hvordan får vi sat endnu mere fart på eksporten af økologi? Det er sådan nogle spørgsmål, som det vil være spændende at få vendt,« siger Dan Jørgensen.

De indsamlede idéer og data skal munde ud i en rapport med anbefalinger til fremtidens økologi og samtidig revidere »Økologisk Handlingsplan 2020«, lyder det fra Fødevareministeriet.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere