Del : SMS

Danish Crown køber sig til en milliard mere i omsætning

Danish Crown fyrer 280 ansatte på slagteri i Ringsted
Slagterigiganten foretager nu endnu et svensk opkøb. Overtagelsen af majoriteten af Dalsjøfors Slakteri øger Danish Crowns omsætning med 1 mia. kr. ARKIVFOTO 2012 fra Danish Crown Slagteri i Ringsted Foto:

Slagterigiganten foretager nu endnu et svensk opkøb. Overtagelsen af majoriteten af Dalsjøfors Slakteri øger Danish Crowns omsætning med 1 mia. kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Råvarepriserne rasler ned, samtidig med at salgspriserne er pressede. Det kan mærkes i fyrtårnene i den danske fødevareindustri. Lige fra kødkoncernen Danish Crown til mejerikoncernen Arla og grovvareselskabet DLG.

Med færre, men langsigtede investeringer ruster de danske fødevarevirksomheder sig i øjeblikket til fremtiden. Danish Crown foretager nu endnu et svensk opkøb og køber sig til kontrollen over et slagteri.

De svenske konkurrencemyndigheder har netop godkendt, at Danish Crown datterselskab KLS Ugglarps overtager majoriteten i Dalsjøfors Slakteri ved Borås.

Det vil i regnskabsåret 2015-16 øge Danish Crowns omsætning med cirka en mia. kr. I seneste regnskabsår lå omsætningen på omkring 58 milliarder kr.

Siden Danish Crown i 2007 købte sig ind i KLS Ugglarps, der i dag er et 100 procent Danish Crown-ejet selskab, har virksomheden udviklet sig til en stærk samarbejdspartner for både de svenske landmænd, den svenske detailhandel og den svenske kødindustri.

»Først og fremmest øger overtagelsen af majoriteten i Dalsjøfors Slakteri tilførslen af både svin og kreaturer markant. Netop adgangen til råvarer er essentiel for at kunne udvikle samarbejdet med den svenske detailhandel yderligere. Derfor er overtagelsen også et vigtigt skridt i bestræbelserne på at gøre KLS Ugglarps til et endnu stærkere aktiv for Danish Crown og Danish Crowns ejere,« siger topchef i Danish Crown Kjeld Johannesen.

KLS Ugglarps har udgangspunkt i Skåne og Kalmar, mens Dalsjøfors Slakteri er ligger i Borås i Västra Götaland øst for Gøteborg.

Begge virksomheder slagter både svin og kreaturer og har svensk detailhandel som den største aftager. Danish Crown-opkøbet betyder, KLS Ugglarps fremover bedre kan dække både det sydlige og den mellemste del af Sverige.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere