Del : SMS

Vestjysk Bank er nu klar med genopretningsplan

Vestjysk Bank
Foto:

Den plagede Vestjysk Bank har udarbejdet sin genopretningsplan og afleverer den til Finanstilsynet mandag, inden fristen udløber.

Artiklen fortsætter under annoncen
Den er færdig, Vestjysk Banks genopretningsplan, og banken afleverer den til Finanstilsynet mandag. Det fortæller bestyrelsesformand Vagn Thorsager.

Derned overholder banken den frist, som tilsynet udstak tirsdag i sidste uge, da det stod klart, at banken ikke lever op til sit individuelle solvenskrav.

»Nu har vi skrevet en formel plan, som vi afleverer i løbet af i dag, og så ser vi, hvad tiden bringer,« siger Vagn Thorsager.

Han vil ikke løfte sløret for indholdet af planen, og han fortæller, at der ikke vil blive udsendt nogen fondsbørsmeddelelse om sagen.

vestjysk bank


Frem til den første april kæmpede Vestjysk Bank for at nedbringe balancen, ikke mindst i form af de engagementer, som kræver en stor kapitalbuffer.

Banken måtte tirsdag i sidste uge meddele, at den har en solvens på 10,0 procent, mens behovet som opgjort at Finanstilsynet er på 10,9 procent. Netop tirsdag trådte de nye kapitalkrav fra EU i kraft.

Det betyder, at visse kapitaltyper blandt andet supplerende lånekapital ikke længere kan medregnes i bankernes solvensopgørelse.

Vestjysk Bank

De nye regler kom ikke som nogen overraskelse for Vestjysk Bank, som gennem længere tid har arbejdet for at skære kapitalkrævende engagementer ud af bøgerne.

Sammen med kravet om genopretningsplanen pålægger Finanstilsynet Vestjysk Bank en række begrænsninger. Blandt andet må den ikke påtage sig nye risici, hvilket i praksis betyder, at den ikke kan udstede lån, som ændrer risikoeksponering med mere end fem procent. Dermed kan der ikke bevilges udlån til ejendomskunder.

Påbuddet tages op til genovervejelse den første juli med mindre Vestjysk Bank forinden kan meddele, at den lever op til solvenskravet.

Vagn Thorsager

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere