Del : SMS

Tønder Bank-revisor skal undersøges

Den krakkede Tønder Bank
Krak Tønder Bank - Her Tønder Banks afdeling i Vejen. Tønder Bank er blevet overtaget af Sydbank. Aktionærerne har mistet omkring 200 mill kroner. Foto:

Erhvervsstyrelsen sætter undersøgelse i gang, men understreger, at iværksættelsen af undersøgelsen ikke er udtryk for, at revisor har overtrådt reglerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsstyrelsen har vurderet, at der er grundlag for at iværksætte en undersøgelse af revisors rolle i Tønder Bank, skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

Efter en gennemgang af Fondsrådets afgørelse fra 2. november har Erhvervsstyrelsen besluttet at iværksætte undersøgelsen. Fondsrådets afgørelse viser blandt andet manglende nedskrivninger på omkring 320 millioner kroner, og styrelsen vurderer på baggrund af afgørelsen fra rådet, at der foreligger en mulighed for, at revisionen kan have overtrådt revisorlovgivningen.

Resultatet af Erhvervsstyrelsens undersøgelse forventes at være klar i begyndelsen af det nye år, »da sagens karakter nødvendiggør en hurtig afklaring både af hensyn til offentligheden og revisor«, skriver styrelsen i pressemeddelelsen.

Erhvervsstyrelsen understreger, at iværksættelsen af undersøgelsen ikke er udtryk for, at revisor har overtrådt reglerne. Undersøgelsen skal netop afdække dette, lyder det. Hvis undersøgelsen viser, at revisionen har overtrådt reglerne, kan det føre til, at Erhvervsstyrelsen indbringer revisor for Revisornævnet.

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere