Del : SMS

Syv storbanker stævnet i LIBOR-sag

The City
Foto:

Statsadvokaten i New York har krævet dokumenter og kommunikation fra syv storbanken i undersøgelsen af svindlen med den vigtige rente, LIBOR.

Artiklen fortsætter under annoncen
Det er syv af verdens største banker, der er blevet pålagt at udlevere materiale til en undersøgelse af manipulationen med den vigtige interbankrente, LIBOR.

Statsadvokaten i New York, Eric Schneiderman og hans modstykke i staten Connecticut, George Jepsen, har iværksat en undersøgelse af, om manipulationen med LIBOR har kostet låntagere og investorer i de to stater penge.

Derfor har de stævnet de syv banker Deutsche Bank, Citigroup, JP Morgan Chase, Royal Bank of Scotland, HSBC, UBS og Barclays og kræver at få udleveret dokumenter og kommunikation, erfarer Financials Times.


Barclays


Undersøgelsen supplerer undersøgelser, som i øjeblikket gennemføres i både Storbritannien, Canada, Japan og USA, men Eric Schneiderman vurderes at have et juridisk våben, der kan gøre hans undersøgelse særligt interessant.

Den såkaldte Martin Act, som stammer fra 1921, giver statsanklageren lov til at efterforske alle, der driver forretning i New York og at indbringe sager for retten uden at skulle påvise, at den tiltalte havde en intention om at begå bedrageri. Schneidermans skal altså bare bevise, at bedrageriet har fundet sted.

Mens New York-efterforskningen altså kan vise sig at skabe mere klarhed end flere af de øvrige, skaber netop antallet undersøgelser i sig selv bekymring for yderligere finansiel ustabilitet. Lån og investeringer for milliarder af dollars er bundet op på LIBOR, og det vil have tæt på uoverskuelige konsekvenser at introducere et alternativ.

I Danmark er der for øjeblikket ved at blive udarbejdet en redegørelsen om fastsættelsen af LIBOR-pendanten CIBOR, og erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) har varslet et offentligt tilsyn. Resultatet af redegørelsen ventes sidst i august.

ole sohn


Sidst i juni fik den britiske storbank Barclays en gigantisk bøde på 290 mio. pund for at have manipuleret med LIBOR-renten, der bruges, når bankerne låner af hinanden. Renten fastsættes ved, at en række af finansverdenen største spillere indberetter, hvad de har betalt for at låne penge, og her har Barclays ved flere lejligheder systematisk indberettet et for lavt niveau.

Det har skabt usikkerhed omkring andre bankers involvering i manipulationen, såvel som om fastsættelsen af den tilsvarende rente i andre lande herunder altså danske CIBOR.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere