Del : SMS

Skjern Bank vil hente 200 mio. kr. på børsen

skjern bank
Foto:

Skjern Bank vil inden nytår styrke sit kapitalgrundlag med 200 mio. kr. ved at sælge nye aktier på børsen. Endvidere vil banken lempe sin nuværende stemmeretsbegrænsning for de store aktionærer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skjern Bank vil styrke kapitalgrundlaget gennem en udvidelse af aktiekapitalen i løbet af 4. kvartal 2012.

Provenuet fra kapitaludvidelsen forventes at lande på cirka 200 mio. kr., men det endelige provenu vil blive tilpasset afhængigt af kapital- og markedsforhold på tidspunktet for offentliggørelse af de endelige tegningsvilkår.

For en del af kapitaludvidelsen vil Skjern Bank prøve at få enten forhåndstilkendegivelser eller tegningsgarantier fra potentielle investorer. Hovedparten af kapitaludvidelsen vil være med fortegningsret for de eksisterende aktionærer og udbydes til favørkurs. Den resterende del vil være rettet mod investorer uden fortegningsret.

Kapitaludvidelsen kræver en ekstraordinær generalforsamling, som bliver afholdt den 25. oktober. Ved den lejlighed skal aktionærerne også tage stilling tilæ en lempelse af bankens nuværende stemmeretsbegrænsninger på aktierne.

"Efter længere tids dialog med potentielle investorer er det blevet tydeliggjort, at Skjern Banks nuværende stemmeretsbegrænsning udgør en hindring for, at større investorer vil investere i Skjern Bank. Som en forudsætning for kapitaludvidelsen og for at skabe langsigtet værdi for Skjern Banks aktionærer foreslås det derfor samtidig at den nuværende stemmeretsbegrænsning lempes," skriver bankens ledelse i en meddelelse til fondsbørsen.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere