Del : SMS

Saxo Bank afviser beskyldning om urent trav

Saxo Bank afskediger 266 medarbejdere
Foto:

Saxo Bank, som tirsdag har afskediget 266 medarbejdere, og Finanssektorens Arbejdsgiverforening, afviser Finansforbundets beskyldninger om, at banken ikke har overholdt forhandlingsreglerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Saxo Bank, som tirsdag har afskediget 266 medarbejdere, beskyldes af Finansforbundet for ikke at overholde forhandlingsreglerne. Men det afviser banken og Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Finansforbundet har kritiseret både grundlaget for Saxo Banks organisationstilpasning og selve processen. Finansforbundets formand Kent Petersen har således kritiseret, at Finansforbundet ikke har været involveret i forhandlingen af afskedigelserne.

"Det er helt normal praksis, at den faglige repræsentant inddrages i forhandlingen ved fyringer af denne størrelsesorden - bl.a. for at kunne koordinere den samlede beskæftigelsesindsats og få de berørte medarbejdere hjulpet videre. Derfor kommer timingen og den manglede involvering mildest talt bag på os," skriver Kent Petersen således i en pressemeddelelse oven på fyringsrunden.

Saxo Bank og arbejdsgiverforeningen oplyser imidlertid, at Finansforbundet allerede den 21. november 2012 blev skriftligt orienteret om de forestående kollektive afskedigelser i Saxo Bank.

"Og forhandlingerne er herefter - helt efter bogen - gennemført i regi af SU. I Saxo Bank har medarbejderne fravalgt at have en faglig repræsentant, og i sådanne situationer gennemføres forhandlinger af den karakter derfor i SU. Og det ved Finansforbundet ganske udmærket. Forhandlingerne blev afsluttet den 22. november 2012 under respekt af alle regler i både lovgivning og overenskomst," skriver arbejdsgiverforeningen i en pressemeddelelse.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere