Del : SMS

Nationalbanken: Danske pengeinstitutter er godt rustede

De danske pengeinstitutter kan aktuelt modstå hårde makroøkonomiske stød, efter at institutterne siden 2008 har haft fokus på at styrke deres kapitalgrundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sådan lyder det fra Nationalbanken i publikationen "Finansiel Stabilitet, 2. halvår 2013", som er udkommet onsdag formiddag.

- Nationalbankens stresstest af pengeinstitutternes kapitalforhold viser, at de fem systemiske institutter overholder kapitalkravene i samtlige stressscenarier og bibeholder en egentlig kernekapital over 8 pct., som vil være kravet i den kommende vurdering af kreditinstitutter, der kommer under direkte tilsyn af Den Europæiske Centralbank, udtaler nationalbankdirektør Lars Rohde i forbindelse med publikationen.

I samme forbindelse finder Lars Rohde, at de danske kreditinstitutter er godt rustede til at møde de nye EU-kapitalkrav, som træder i kraft 1. januar 2014. Dertil menes det, at de danske pengeinstitutters likviditetssituation er ganske god.

- I et hårdt likviditetsstress har alle de systemiske og langt hovedparten af de ikke-systemiske institutter fortsat en god likviditetsoverdækning - også uden indregning af lån eller lånetilsagn i Nationalbanken med sikkerhed i institutternes udlån og sektorselskabs aktier, lyder det fra Lars Rohde.

Nationalbanken ser derudover med tilfredshed på, at regeringen 28. november 2013 har fremsat et forslag til lov, som indebærer tvungen og betinget løbetidsforlængelse på realkreditobligationer ved pludselige meget store rentestigninger, eller hvis refinansieringen ikke kan gennemføres.


Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere