Del : SMS

Konsulenthus revser minister for at true danske banker

SEC-CHINA/BIGFOUR
Konsulenthuset KPMG kritiserer skatteministerens udmelding om, at en række danske banker risikerer at blive meldt til politiet for sager om refusion af udbytteskat. Foto:

Konsulenthuset KPMG kritiserer skatteministerens udmelding om, at en række danske banker risikerer at blive meldt til politiet for sager om refusion af udbytteskat.

Artiklen fortsætter under annoncen

I konsulent- og revisionshuset KPMG ryster man på hovedet over, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) har indikeret, at flere banker risikere at blive meldt til politiet i sagen om uretmæssig refusion af udbytteskat. Det skriver tv2.dk.

Bankernes tvivlsomme registrering og håndtering af aktielån er nemlig opstået på grund af uklare regler på området, mener partner i KPMG Peter Rose.

»Inden man skyder bankerne ned, skal man huske på, at der ikke foreligger nogen lovgivning,« skriver han i en mail til TV 2 Finans.

Problemer i Skats udbyttekontrol har været kendt i 15 år

Ifølge Peter Rose er Skats eneste argument for, at bankerne har handlet ulovligt, en afgørelse fra Skatterådet fra 2010, men den er ikke lov, blot en såkaldt »bindende forhåndsbesked«.

Mandag sagde Karsten Lauritzen til DR, at hvis nogen har forbrudt sig mod reglerne, vil de blive stillet til ansvar af de rette myndigheder. Men med manglende klar lovgivning på området, er det »langt ude« at true bankerne med en politianmeldelse, mener Peter Rose.

Skattepartner Claus Kirkeby Olsen fra advokatfirmaet Rønne & Lundgren mener heller ikke, lovgivningen på området er helt klar, men det er til gengæld praksis. Derfor mener han, at skatteministerens fortolkning er den rigtige.

Ernst & Young

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere