Del : SMS

Danske Bank politianmeldt for brud på hvidvask-regler

ARKIV. Danske Bank sælger sit hovedsæde. Danske Banks hovedsæde ved Holmens Kanal og Kongens Nytorv. (Foto: /Scanpix 2016)

Finanstilsynet har politianmeldt Danske Bank for brud på hvidvask-lovgivningen. Danske Bank tager anmeldelsen »meget alvorligt«.

Artiklen fortsætter under annoncen

Finansverdenens vagthund politianmelder Danske Bank for brud på hvidvask-lovgivningen.

Det fremgår af en meddelse fra Finanstilsynet.

»På baggrund af undersøgelsens konklusioner har Finanstilsynet politianmeldt banken for overtrædelse af hvidvasklovens bestemmelser om korrespondentbanker, herunder manglende overholdelse af Finanstilsynets påbud på området fra 2012,« skriver Finanstilsynet.

1.

Danske Bank har generelt haft fokus på bekæmpelse af hvidvask og finansiering af terrorisme, men Finanstilsynet vurderer, at Danske Bank fortsat »havde betydelige udfordringer og på en række områder ikke kunne anses at opfylde kravene i hvidvaskloven«.

I en pressemeddelse oplyser Danske Bank, at man tager politianmeldelsen »meget alvorligt«.

»Vi tager Finanstilsynets redegørelse meget alvorligt og ønsker på alle måder at være med til at forhindre hvidvask og kriminelle aktiviteter. I takt med at udfordringerne på hvidvaskområdet er vokset, har vi de seneste år øget indsatsen betydeligt og iværksat en række nye initiativer, som vi er i fuld gang med at implementere, og som vi endnu ikke har set den fulde effekt af. Finanstilsynet har nu bedt politiet undersøge, om Danske Bank overholder hvidvasklovens bestemmelser om korrespondentbanker, og vi vil naturligvis samarbejde med politiet,« siger Group General Counsel Flemming Pristed.

DB

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere