Del : SMS

Dansk Bank vandt retssag over irsk enke

Danske Bank BM
Foto:

Den irske High Court fandt i sidste måned, at en enke og pub-ejer hang på millionlån til bla. to lejligheder i Shanghai, som hun og hendes afdøde ægtemand havde optaget i Danske Bank i 2006

Artiklen fortsætter under annoncen

Af Birgitte Erhardtsen

En enke og pub-ejer tabte i februar en retssag i irske High Court mod Danske Bank i en strid om et lån på en million euro eller knap 7,5 mio. kr. Enken hang på lånet, selvom hun mente, at lånet var optaget på vegne af hendes nu afdøde mand, skriver den irske avis The Independent.

Danske Bank kører en stribe retssager i Irland mod kunder, som ikke har kunnet klare deres forpligtelser overfor banken, efter at finanskrisen satte en stopper for det udlåns-bonanza, som Danske Bank og andre pengeinstitutter deltog i  boom-årene frem til krisen ramte. Retssagerne giver et billede af, hvad det var for en type kunder og projekter, som den danske storbank dengang fandt attraktive som kunder.

Pub-enken Ethel Miley lånte sammen med sin mand Seamus penge i 2006 i Danske Bank med sikkerhed i deres pub i Wicklow. Lånet skulle anvendes til ejendomsinvesteringer i Irland og Kina, herunder to lejigheder i Shanghai.

I 2010 døde Seamus Miley, og Ethel Miley omlagde i 2012 lån og betingelser. Blandt andet skulle de to Shanghai-lejligheder sælges for at nedbringe lånene, og pub'en i Wicklow skulle værdisættes professionelt hver tredje år. Men Ethel Miley klarede ikke lånebetingelserne, og Danske Bank krævede sit lån tilbagebetalt.

Så gik pub-enken til retten, hvor hun hævdede, at lånene »ikke rigtigt« var optaget til hende, men til hendes afdøde mand. Men det accepterede High Court ikke, og retten gav Danske Bank medhold i, at Ethel Miley skylder en million euro.

 

 

 

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere