Del : SMS

Banknordik sælger islandsk forsikringsvirksomhed

Janus Petersen
Janus Petersen, forhenværende topchef i Banknordik. Foto:

Færøske Banknordik skiller sig af med forsikringsselskabet Vørður, som tidligere på året blev sat til salg, til den islandske bank Arion Banki. Det oplyste banken torsdag aften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Handlen er konstrueret på den måde, at Banknordik i første omgang har solgt 51 pct. af aktierne til Arion Banki, mens den færøske bank har en option på at sælge sine resterende aktier i 2017. Den samlede pris for alle aktierne lyder på 37,3 mio. euro, hvilket svarer til omkring 278 mio. kr.

Banknordisks aktier i Vørður er bogført til 174 mio. kr., og banken regner efter omkostninger og skatter med et provenu på 60 mio. kr.

Banknordiks meddeler, at det er bestyrelsens hensigt at udbetale et beløb, der svarer til forøgelsen af bankens kernekapital fra salget af Vørður, som udbytte. Beløbet forventes at være mindst 100 mio. kr. ved salg af alle aktierne i Vørður.

Den færøske bank oplyser, at eftersom salget af de resterende aktier i Vørður først forventes at blive solgt i 2017, vil udbyttet først ryge tilbage til aktionærerne i 2017.

Frasalget af den islandske forsikringsvirksomhed kommer kun kort tid efter, at banken har sat sin danske erhvervsforretning til salg, hvor der dog endnu ikke er fundet en køber.

q

Nu er fokus rettet mod det danske privatkundemarked, mens banken på Grønland og Færøerne både vil have forretninger med virksomheder og privatpersoner.

Desuden har banken for kort tid siden sagt farvel til topchef Janus Petersen, som er blevet afløst af Árni Ellefsen, der har været finansdirektør i banken siden 2011.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere