Del : SMS

Bankers gyldne håndtryk bliver undersøgt

Aftaler om gyldne håndtryk i halvdelen af landets pengeinstitutter bliver kulegravet af Erhvervs- og Vækstministeriet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervs- og Vækstministeriet gransker aftaler om fratrædelsesgodtgørelser i mere end 50 danske pengeinstitutter, efter at den fyrede direktør i Vestjysk Bank fik 10 millioner kroner med sig, da han forlod sin post. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Undersøgelserne af de mere end 50 pengeinstitutter, som alle har fået staten som medejer under finanskrisen, sker sammen med Finansiel Stabilitet og skal afdække indholdet af de mange gyldne håndtryksaftaler, og om de kan blive ændret.

- Der er ingen af os, der kan se vores vælgere i øjnene, hvis vi ikke får gennemgået disse lukrative modeller. Det er logisk at begynde her for at se, hvad vi kan stille af krav, alt efter hvor store aktieposter vi har, siger Socialdemokraternes erhvervsordfører, Benny Engelbrecht, til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen bliver foretaget efter bredt politisk ønske i forligskredsen bag bankpakkerne. Liberal Alliances finansordfører, Ole Birk Olesen, siger til avisen, at hans parti vil vide, om staten i sin egenskab af medejer kan påvirke tingene i en bestemt retning.

- Det er ikke, fordi vi mener, at staten skal lovgive om fratrædelse. Det handler om, at staten er aktionær, og vi kan gøre indflydelse gældende. I tilfældet Vestjysk Bank synes vi, at det så mærkeligt ud, at direktøren fik en så stor fratrædelsesgodtgørelse, og vi vil gerne se, om staten kan sige nej, siger han til avisen.

Erhvervs- og Vækstministeriet bekræfter over for Jyllands-Posten, at undersøgelsen er i gang, men ønsker ikke at kommentere sagen.

0 Kommentarer

Business blogs Alle blogs

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

Business Nyhedsbrev

Få breaking news og det bedste overblik fra Business.dk morgen og eftermiddag - eller modtag hver uge et prioriteret overblik over investorstof, privatøkonomi, ejendomme, digtal, karriere, media og vækst.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

<p>Henrik Olejasz Larsen</p>

For under et år siden var olieprisen i frit fald. Hele verden holdt vejret og markederne skælvede af både glæde og gru. Men pludselig er der ingen, der taler om olie længere. Hør investeringsdirektør...

Business Events Se alle

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere