Del : SMS

Find den helt rigtige firmabil

pix_firmabil_business
Trods ændrede skatteregler kan det i mange tilfælde svare sig at køre i firmabil frem for privatbil. Foto:

Firmabilsæsonen står for døren – uanset finanskrisen. Hvordan ser markedet ud i 2012? Og hvilken bil skal du vælge at køre på arbejde i de næste tre-fire år? Svarene får du i denne specialrapport.

Mens Folketinget er i færd med at vedtage en skattereform, der med tilbagevirkende kraft vil føre til 100 procent beskatning af fri bil i fulde 36 måneder, nærmer den kommende firmabilsæson sig med hastige skridt. For selv om regeringen med sit seneste lovforslag om firmabilbeskatning L195 fjerner muligheden for at afskrive hele det år, hvor firmabilen indregistreres, så er det stadig fordelagtigt for de fleste at have fri firmabil. Og eftersom hovedparten af de igangværende tre- og fire-årige leasingaftaler af skattemæssige årsager er indgået i december, skal godt og vel en tredjedel af de i alt ca. 85.000 firmabilister de næste måneder tage stilling til både en del biltekniske informationer og de økonomiske detaljer ved et eventuelt valg af firmabil i 2012 og de næste år frem.

Tjen penge i egen bil:

For nogle kan det være en god forretning at køre for firmaet i privat bil mod udbetaling af skattefri kørselsgodtgørelse efter statens takster og samtidig udnytte et eventuelt befordringsfradrag. Vælger man f.eks. en mindre bil og har mange firmakilometer, kan et sådant valg nærmest finansiere hele købet af bilen og driften af denne over en tre-årig periode. Men så er spørgsmålet, om man vil køre så mange kilometer i en mindre bil, der måske har ringere komfort, ergonomi og sikkerhed – superøkonomisk eller ej. Her kan en brugt bil måske være et bedre alternativ.

Spørgsmålene er mange, og svarene afhænger af:

  • Kørselsbehov både privat og erhvervsmæssigt
  • Bilmodel
  • Brændstoføkonomi
  • Grøn ejerafgift
  • Service- og reparationsaftaler
  • Forsikring og vejhjælpsabonnement
  • Rabatpris ved køb eller privatleasing
  • Firmabilens beskatningsgrundlag
  • Det administrative bøvl.

Det kræver nogle individuelle beregninger at komme frem til de reelle økonomiske konsekvenser. I vores analyse på de følgende sider kan du ikke bare få en idé om, hvordan forholdet er mellem de forskellige firmabiler indbyrdes, du kan også i skemaerne finde en del af de nødvendige oplysninger til at foretage dine egne beregninger. På Business.dk/plus kan du finde vej til KPMG’s firmabilberegner, hvor du kan beregne, om firmabil eller privatbil er det rigtige for dig.

Køb adgang til hele specialrapporten om firmabiler nederst på siden. Rapporten præsenteres i en 13 siders flot layoutet pdf-fil, som du kan printe ud eller læse på din computer, tablet eller smartphone.

Køb adgang til denne artikel

Styksalg 29 kr.
Fri adgang 6 måned 3.000 kr.
Fri adgang 1 år 5.000 kr.

Forsiden lige nu

Til forsiden

Business anbefaler

Gratis breaking news på mobilen

Send BUSINESS BREAK til 1929 og modtag en SMS med en bekræftelse. Det er gratis - tilmelding koster kun almindelig takst. Du kan til hver en tid afmelde tjenesten igen.

Afmeld: sms BUSINESS BREAK STOP til 1929

Tilmeld Afmeld

FÅ BESKED OM SENESTE ANALYSER, RAPPORTER OG GUIDES I BUSINESS PREMIUM

Vi udsender to til tre gange om måneden et nyhedsbrev om nye analyser, du kan hente i Premium.

Se alle nyhedsbreve

Business i billeder

Se alle

BrandView Hvad er Brandview?

BrandView er en service fra Berlingske Media, hvor virksomheder har mulighed for at kommunikere deres specialviden direkte til brugere og læsere af Berlingske.

Brandview produceres i tæt samarbejde med Public Impact, som er Berlingske Medias content marketing bureau. Læs mere om Public Impact og Brandview eller kontakt salgschef Suzie Hove på suzh@berlingskemedia.dk.

Business.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Læs mere